Po Prešove jazdil opitý kamionista, muž s dvomi promile aj vodič, ktorý odmietol fúkať


Foto: Po Prešove jazdil opitý kamionista, muž s dvomi promile aj vodič, ktorý odmietol fúkať Foto: pixabay.com

V utorok 19. septembra v nočných hodinách bol policajnou hliadkou zastavený 45-ročný muž, ktorý šoféroval osobné auto po Švábskej ulici v Prešove. Hliadka si všimla jeho jazdu zo strany na stranu a ihneď ho podrobila dychovej skúške, tá mu v krvi odhalila viac ako 2 promile alkoholu. 

Ďalej policajti zistili, že tento vodič  má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel,  s platnosťou až do septembra 2025,“ informuje prešovská polícia v príspevku na sociálnej sieti. 

Policajná hliadka na Švábskej ulici monitorovala vodičov aj po tomto incidente, pričom tu v neskorých nočných hodinách spozorovala ťahač s návesom. Šoféroval ho 52-ročný profesionálny vodič, ktorý bol zastavený a následne podrobený kontrole. Aj v tomto prípade bola dychová skúška pozitívna, u šoféra bolo nameraných viac ako 1,7 promile. 



V stredu 20. septembra popoludní bol políciou zastavený 46-ročný šofér, ktorý viedol motorové vozidlo po diaľničnom prevádzači na diaľnici D1 v smere na Poprad. V tomto úseku ho policajti zákonným spôsobom skontrolovali, pričom bol vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky, čo však odmietol. Nesúhlasil ani s lekárskym vyšetrením, ktoré by zistilo prítomnosť alkoholu, prípadne inej návykovej látky. 

Všetci traja skončili v cele policajného zaistenia a boli obvinení z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ dodáva polícia s tým, že prvého z mužov zároveň obvinili aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu