FOTO: Nemocnica v Kežmarku otvorila centrum predpôrodnej prípravy. Rodičkám priblížia pôrod či šestonedelie


FOTO: Nemocnica v Kežmarku otvorila centrum predpôrodnej prípravy. Rodičkám priblížia pôrod či šestonedelie
Galéria: 9 fotiek
Foto: Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku otvorila Centrum predpôrodnej prípravy, ktoré sa nachádza v Centre integrovanej zdravotnej starostlivosti. Na sedeniach, ktoré sa skladajú z troch hodín, sa budú stretávať rodičky v 34. týždni tehotenstva.

„Pripravili sme si pre naše budúce mamičky základné informácie o dôležitom okamihu ich života. V prvej časti budeme hovoriť o predpôrodnom období, druhé sedenie bude o pôrode a šestonedelí a ukončenie kurzu bude na tému dojčenie a starostlivosť o novorodenca,“ približuje pôrodná asistentka Zuzana Lihoňová.

Nové priestory predpôrodnej prípravy sú vybavené rôznymi užitočnými pomôckami ako žinenky, fit-lopty, vanička, prebaľovacie pulty, bábiky a iné. Každé posedenie bude bezplatné a bude trvať 60 minút. Organizátorky odporúčajú rodičkám, aby si obliekli pohodlné oblečenie.

Ako uviedla vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Katarína Živčáková na stretnutia môžu prísť aj partneri: „Dôležitá bude aj prítomnosť fyzioterapeutky, ktorá s budúcimi mamičkami absolvuje rôzne prospešné cviky. Kurz bude v prvých dvoch etapách viesť pôrodná asistentka Zuzana Lihoňová a posledné sedenie bude mať na starosti sestra novorodeneckého oddelenia Antónia Gelatova.“









Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu