Prešovčania v plaveckej štafete miest zaplávali takmer sto kilometrov


Foto: Prešovčania v plaveckej štafete miest zaplávali takmer sto kilometrov Foto: Mesto Prešov

V úvodnej časti tohtoročnej plaveckej štafety miest Prešovčania zdolali 97 700 metrov. Podieľalo sa na nich 558 plavcov, od malých škôlkárov, mládeže do 18 rokov až po seniorov.  

Prešovčania ukázali, že vedia podporiť mesto a plávali čo im sily stačili. Množstvo plavcov zo širokej verejnosti odplávalo viac ako 1000 metrov. Z verejnosti stoja za zmienku páni Luker a  Palčo, ktorí pri výstupe z bazéna hlásili 3150 metrov a 3000 metrov. Za zmienku stojí určite aj pani Veronika Marcinová, ktorá v úctihodnom veku 67 rokov dokázala pokoriť kilometrovú hranicu a zaplávala rovných 1250 metrov. Do plaveckého maratónu sa zapojili, žiaci zo ZŠ Mirka Nešpora, plávali takmer všetky triedy a zaplával si aj riaditeľ školy Jaroslav Bizub.

Zapojili sa aj základné školy Čsl.Armády, Prostějovská, Šmeralova, Sv. Bazila Veľkého i DSA Mukačevská.Plávalo aj 28 škôlkarov z plaveckého krúžku a každý zaplával vzdialenosť 25 metrov. Do plaveckej štafety sa zapojilo aj 40 športovcov z plaveckého klubu Prešov a desať vodnopólistov zo Slávie PU Prešov. Prvá časť Plaveckej štafety dopadla výborne. Už teraz sa tešíme na druhú časť štafety, ktorá sa uskutoční 28.11.2017 na plavárni Delfín pri ZŠ Májové námestie. Toto podujatie podporila, okrem mesta Prešov, aj Asociácia športu pre všetkých SR.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Prešov