Ako severný obchvat odľahčil Prešov? Podľa diaľničnej spoločnosti novou R4 prejde 5-tisíc áut denne


Foto: Ako severný obchvat odľahčil Prešov? Podľa diaľničnej spoločnosti novou R4 prejde 5-tisíc áut denne Foto: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Od otvorenia prvej etapy severného obchvatu okolo Prešova prešlo sedem dní a národná diaľničná spoločnosť informovala, že počas prvého týždňa novovybudovaná R4 viditeľne odbremenila mesto o vozidlá, ktoré Prešovom len prechádzali. Ukázali to sčítače dopravy, podľa ktorých priemerná denná intenzita dopravy na R4 je v súčasnosti približne 5600 vozidiel, z čoho 800 tvoria kamióny a 4800 osobné autá.

„Očakávame, že tieto čísla budú v priebehu ďalších mesiacov rásť, po pripojení druhej etapy predpokladáme premávku až na úrovni 15-tisíc vozidiel denne,“ doplnila informácie hovorkyňa národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková.

Slovenské diaľnice poukázali aj na to, že pri použití severného obchvatu ušetria vodiči 10 minút z cesty a rovnako aj pohonné látky, keďže ich jazdu bude plynulejšia ako v meste so semaformi. Prešovský obchvat je výhodný najmä pre motoristov idúcich do Sabinova, Lipian či Starej Ľubovne. Po odbočení na D1 či už z Košíc alebo Popradu sa dostanú hneď na R4 a tretie najľudnatejšie mesto Slovenska obídu bez zastavenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu