V prešovskej nemocnici platí do odvolania zákaz návštev. Dôvodom sú pribúdajúce prípady žltačky


Foto: V prešovskej nemocnici platí do odvolania zákaz návštev. Dôvodom sú pribúdajúce prípady žltačky Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J. A. Reimana Prešov

Vedenie Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove nariadilo od stredy 4. októbra do odvolania zákaz návštev. Reaguje tak na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením žltačky typu A.

Na základe výnimky sú povolené iba návštevy pacientov v paliatívnej starostlivosti a umierajúcich pacientov, a to so súhlasom primára. V prípade náhleho zhoršenia stavu pacienta v čase ústavnej pohotovosti môže návštevu povoliť aj službukonajúci lekár. Zákaz sa netýka kňazov, ktorí môžu aj naďalej vysluhovať sviatosti. 

„Návštevy nebudú umožnené osobám s klinickými prejavmi akútnej respiračnej infekcie. Priniesť alebo odniesť osobné veci pacientom bude možné denne od 15:00 do 17:00 hod.,“ uviedla nemocnica na oficiálnej internetovej stránke


Momentálne je na území Prešovského kraja evidovaných 144 prípadov žltačky typu A. Z dôvodu zhoršujúcej sa situácie zasadala v stredu 4. októbra regionálna protiepidemická komisia. Problémom je najmä nízky počet voľných lôžok v prešovskej nemocnici. Ako informovala RTVS, na infekčnom oddelení v prešovskej nemocnici je hospitalizovaných 85 pacientov, pričom kapacita oddelenia je 90 lôžok.

  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu