V Poprade sa uskutoční 31. Medzinárodný festival horských filmov. Návštevníkov čaká množstvo zaujímavých hostí


Foto: V Poprade sa uskutoční 31. Medzinárodný festival horských filmov. Návštevníkov čaká množstvo zaujímavých hostí Foto: Ilustračné - pixabay.com

Medzinárodný festival horských filmov v Poprade je späť. Tento rok sa bude konať 11. až 15. októbra a zúčastní sa ho až 56 filmov zo 14 štátov. Ako informuje mesto Poprad na oficiálnej internetovej stránke, posudzovať ich bude odborná porota v zložení Aldo Audisio (Taliansko), Michael Dillon (Austrália) a Dan Burlac (Rumunsko).

Filmy sa budú premietať na Mestskom úrade v Poprade, v Kine Tatran v Poprade, v Kine Iskra v Kežmarku a v Kine Mier v Spišskej Novej Vsi. Najviac filmov má Francúzsko, potom nasledujú filmy zo Slovenska, ktorých je deväť.

„Čo sa tým tematiky, spektrum je veľmi široké. Od skalného a výškového lezenia, horskej turistiky, cyklistiky, paraglajdingu, freeridingu, skialpinistických prechodov, cez históriu ľadového lezenia a extrémnych zjazdov až po portréty známych horolezcov. Chýbať nebude ani krátky animovaný film a dokonca aj rozprávka o tak trochu inej princeznej,“ uviedla riaditeľka Medzinárodného festivalu horských filmov Mária Hámor.

Slávnostné otvorenie festivalu sa uskutoční v stredu 11. októbra o 18.00 hod. na Mestskom úrade v Poprade a vyhlásenie výsledkov sa bude konať na tom istom mieste v nedeľu 15. októbra o 17.00 hod. Program festivalu a ďalšie informácie nájdete na tomto odkaze



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu