Popradská nemocnica spustila očkovanie novou vakcínou proti COVID-19. Jedinou podmienkou je registrácia


Foto: Popradská nemocnica spustila očkovanie novou vakcínou proti COVID-19. Jedinou podmienkou je registrácia Foto: Ilustračné/pixabay.com

Aj túto jeseň začali rapídne pribúdať nové prípady ochorení COVID-19. Aktuálne má už mnoho pacientov lepší a rýchlejší priebeh, no v prípade záujmu je možné dať sa zaočkovať novou vakcínou Commirnaty Omicron XBB1-5. Očkovanie ponúka aj popradská nemocnica, ktorá záujemcom pripomína, že je potrebné vopred sa zaregistrovať.

Momentálne očkujeme v priestoroch ambulancie všeobecného lekárstva na druhom poschodí kožného stacionára Nemocnice Poprad, číslo dverí 227 v ambulancii doktorky Smolárovej, a to každý utorok od 13:00 hod. do 14:00 hod. a každú nepárnu stredu od 13:00 hod. do 14:00 hod.,“ informuje medicínska riaditeľka popradskej nemocnice Annamária Miháliková vo svojom vyjadrení.

V posledných dňoch narástol záujem verejnosti o očkovanie, nemocnica sa preto rozhodla od 12. októbra poskytovať tieto služby každý deň. Záujemcovia sa môžu prísť zaočkovať aj v pondelok, utorok, štvrtok a piatok, vždy od 09:00 hod. do 10:00 hod. do ambulancie doktorky Pompovej. Dôležité je vopred sa zaregistrovať TU. Druhou možnosťou je registrácia na portáli korona.gov.sk.

Upozorňujeme záujemcov, že bez registrácie ich nemôžeme zaočkovať. Očkovanie sa realizuje jednou 0,3 ml dávkou, ktorá sa podáva najskôr po 3 mesiacoch od poslednej podanej vakcíny proti ochoreniu COVID-19,“ dodáva riaditeľka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu