Prezidentka volala so starostami obcí Holčíkovce a Ďapalovce, prisľúbila im pomoc so statikmi aj poisťovňami


Foto: Prezidentka volala so starostami obcí Holčíkovce a Ďapalovce, prisľúbila im pomoc so statikmi aj poisťovňami Foto: Facebook/Televízia JOJ

Prezidentka Zuzana Čaputová volala so starostami niektorých obcí, ktoré boli najviac zasiahnuté počas pondelkového zemetrasenia na východnom Slovensku. Ako napísala hlava štátu na jednej zo sociálnych sietí, starostovia obcí Holčíkovce a Ďapalovce ju informovali o aktuálnej situácii a tiež o tom, v čom by najviac potrebovali pomôcť.

Obaja starostovia Michal Flešár aj Ján Cmár sa zhodli na tom, že čím skôr by potrebovali viacerých statikov, ktorí by posúdili bezpečnosť stavieb. Prezidentka preto kontaktovala Komoru stavebných inžinierov, ktorá prisľúbila pomoc. 

Podľa vedenia obcí majú obyvatelia tiež obavy z toho, aby im poisťovne pomohli, čo najskôr odstrániť škody na domoch. Preto prezidentka volala aj s vedením poisťovní, ktoré ju ubezpečilo, že budú ústretoví a bezodkladne môžu začať robiť obhliadky a tým riešiť škodovú udalosť. 

Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme pomohli so správnym identifikovaním škôd a verím, že následne vláda pomôže s ich riešením,“ napísala prezidentka Zuzana Čaputová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu