FOTO: Prešov podpísal memorandá o vzájomnej spolupráci pre podporu rozvojovej implementačnej agentúry


FOTO: Prešov podpísal memorandá o vzájomnej spolupráci pre podporu rozvojovej implementačnej agentúry
Galéria: 2 fotky
Foto: Mesto Prešov

V týchto dňoch mesto Prešov spoločne s Prešovskou univerzitou v Prešove, Fakultou výrobných technológií Technickej univerzity v Košiciach so sídlom v Prešove a Energetickým klastrom Prešovského kraja podpísalo memorandá o vzájomnej spolupráci a podpore v procese zriadenia a činnosti Rozvojovej implementačnej agentúry mesta Prešov (RIA).

Nová spolupráca bude spočívať v propagácii, výmene informácií, ale aj personálnej podpore a odbornej činnosti, ktorá sa zameria na výskumné aktivity. Jednotlivé zúčastnené strany vyjadrili podpisom memoranda záujem o participáciu pri vzájomnom skvalitňovaní komunikácie, výmene informácií a konštruktívnej spolupráci v procese príprav pre zriadenie Rozvojovej implementačnej agentúry.

Rovnako chcú spolupracovať na prezentácii a propagácii aktivít súvisiacich so zriadením a činnosťou RIA, ale aj v rámci personálnej podpory a odbornej činnosti zameranej na energetickú efektívnosť, využívanie obnoviteľných zdrojov energie, projekčnú a inžiniersku činnosť. Zároveň prejavili aj podporu projektu Smart city a iným analytickým a výskumným aktivitám.


Som rád, že na území mesta vznikne Rozvojová implementačná agentúra mesta Prešov, n. o., ktorej cieľom je venovať sa energetickej bezpečnosti, smart agende a implementácii projektov, ktoré budú slúžiť k ďalšiemu rozvoju mesta. V rámci tejto agentúry vidím veľký priestor pre našu spoluprácu so vzdelávacími inštitúciami a energetickým klastrom, s ktorými sme uzavreli memorandum, a ktorých potenciál vieme využiť za účelom dosiahnutia čo najlepších výsledkov. Táto spolupráca na rozvoji Prešova ako moderného mesta ma preto skutočne veľmi teší,“ uviedol na webovej stránke primátor mesta Prešov František Oľha.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu