FOTO: Mesto Svidník pomaly dokončuje ihrisko v Agátovom háji, pre deti je pripravený domček či stromová veža


FOTO: Mesto Svidník pomaly dokončuje ihrisko v Agátovom háji, pre deti je pripravený domček či stromová veža
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Svidník-oficiálna stránka mesta

Vo Svidníku sa pomaly dokončuje ihrisko v Agátovom háji na uliciach Kutuzovova a Komenského. Kým sa deti budú hrať na hojdačkách, troch trampolínach, balančnom mostíku Bajaja alebo na váhadlovej hojdačke Pegas, rodičia si môžu oddýchnuť na lavičkách, ktorých je tam dokopy 20 kusov.

Okrem preliezok si tí najmenší môžu užiť aj domček Perníkovej chalúpky, hrádzu z prírodného dreva, lanovú dráhu spolu s pyramídou, stromovú vežu či multifunkčnú zostavu z prírodného agátového dreva. Na ihrisku pribudnú tiež pružinové hojdačky v podobe lienky, žabky a koníka. 

Po vizuálnej a aj efektívnej stránke doplnia túto lokalitu kvetinová výzdoba, parkové koše a pestré stojany na koberce. Podľa mesta tam v blízkej dobe primontujú aj vymenené parkové lampy. Milovníci chôdze môžu využiť spleť chodníkov, ktoré prepájajú materskú škôlku, mestský úrad, okolité bytovky a priľahlé cesty.

Ako napísala mestská samospráva na sociálnej sieti, stavba bude čoskoro dokončená. Tento projekt získal v environmentálnom hodnotení najvyššie čísla a mesto je hrdé na to, že ho dokáže realizovať z externých prostriedkov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu