Študenti z Popradu budú môcť požiadať o štipendium na štúdium v poľskom Vroclave


Foto: Študenti z Popradu budú môcť požiadať o štipendium na štúdium v poľskom Vroclave Foto: Mesto Poprad

Študenti, ktorí sú obyvateľmi Popradu a majú záujem o štúdium na niektorej z vysokých škôl v poľskom meste Vroclav, budú môcť získať štipendium vo výške od 300 do 500 eur. Informovalo o tom mesto Poprad na oficiálnej internetovej stránke

„700-tisícový Vroclav, štvrté najväčšie sídlo Poľska, je považovaný za akademické mesto s 27 kvalitnými vysokými školami a univerzitami. Aj v tomto kontexte sa pre mladých Popradčanov so záujmom o vysokú školu črtá naozaj zaujímavá príležitosť,“ uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko.

Ponuka štipendia bola súčasťou rokovaní, ktoré spolu viedli v stredu 18. októbra popradský primátor Anton Danko, prednosta Mestského úradu v Poprade Adrián Kromka, honorárny konzul Slovenskej republiky vo Vroclave Maciej Kaczmarski a honorárny konzul Slovenskej republiky v Zakopanom Wieslaw Wojas. Vysokoškolskí študenti budú môcť získať štipendium vďaka fondu, ktorý na konzuláte vo Vroclave založil práve Maciej Kaczmarski.

„Predpokladom je, aby o takúto pomoc požiadali mesto Poprad, a my následne celú záležitosť s konzulátom sprocesujeme. Podotýkam, že túto možnosť majú iba obyvatelia Popradu. Aj preto si túto ponuku od pána Kaczmarského obzvlášť cením,“ vyzdvihol príležitosť Anton Danko.


Na stretnutí hovoril popradský primátor s konzulom v Zakopanom Wieslawom Wojasom aj o putovnej výstave s názvom Tatry nás spájajú, ktorá predstaví turistické atrakcie Zakopaného, Popradu a Vysokých Tatier. Ide o spoločný projekt, ktorý plánujú postupne uviesť vo viacerých poľských mestách.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu