Prešov a Ľubotice vyhlásili v súvislosti s tranzitnou migráciou na svojom území mimoriadnu situáciu


Foto: Prešov a Ľubotice vyhlásili v súvislosti s tranzitnou migráciou na svojom území mimoriadnu situáciu Foto: Facebook/Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov

Na pôde Mestského úradu v Prešove zasadal vo štvrtok 19. októbra o 11:00 hod. krízový štáb, ktorý rokoval o tranzitnej migrácii v Prešove. V súvislosti s tým vyhlásil prešovský primátor František Oľha mimoriadnu situáciu na území mesta. 

Ako informovalo mesto Prešov na oficiálnej internetovej stránke, mimoriadnu situáciu na území obce Ľubotice vyhlásila aj starostka Nicole Rubisová. K tomuto kroku obaja pristúpili z dôvodu možného ohrozenia života a zdravia migrantov v dôsledku blížiaceho sa zimného obdobia a s tým súvisiaceho ochladenia.

Vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje mestu a obci konať v tejto veci rýchlejšie, efektívnejšie a promptnejšie. Zároveň tak budú mať možnosť využiť preplatenie nákladov, ktoré sú bezprostredne späté s týmto stavom, či zapojiť v prípade potreby armádu a políciu.


„Počas vyhlásenej mimoriadnej situácie je zároveň každý subjekt povinný poskytnúť bezodkladne súčinnosť,“ pripomína mesto Prešov. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu