Medzi Prešovom a Bzenovom sa stala nehoda. Prejazd bol obmedzený a MHD premáva v zmenenom režime


Foto: Medzi Prešovom a Bzenovom sa stala nehoda. Prejazd bol obmedzený a MHD premáva v zmenenom režime Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V piatok 20. októbra sa v ranných hodinách stala dopravná nehoda dvoch nákladných vozidiel a jedného osobného auta na ceste v smere z Prešova na Bzenov. Ako písali členovia skupiny Dopravny servis PO a okolie jeden jazdný pruh bol neprejazdný. Dopravu tam regulovali policajti, ktorí púšťali osobné autá cez miestnu komunikáciu. 

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove na sociálnej sieti informovalo, že vodičmi nákladných áut boli 56-ročný a 37-ročný muž, obaja Poliaci. Vodičom osobného auta bol 37-ročný Slovák. Najstarší z vodičov šoféroval ťahač s návesom pričom nedodržal bezpečnú vzdialenosť od vozidla idúceho pred ním a taktiež išiel rýchlejšie ako bolo povolené.

Narazil do druhého auta, ktoré prešlo v dôsledku nárazu do protismeru a v snahe vyhnúť sa zrážke s osobným autom zišiel mimo vozovku. K stretu týchto vozidiel aj napriek tomu došlo. Vodiči postúpili dychovú skúšku, ktorá u všetkých vyšla negatívne. Škoda bola predbežne vyčíslená na 30-tisíc eur.


Dopravný podnik mesta Prešov v čase nehody informoval, že oblasť Cemjata až Bzenov nebude obsluhovaná. Pre vozidlá Mestskej hromadnej dopravy bola cesta počas odstraňovania škôd zo zrážky neprejazdná a linka 18 tak nechodila v úseku Bzenov - Cemjata - Kvašná voda - Rázcestie Cemjata. Dopravný podnik neskôr na sociálnej sieti napísal, že od 10:00 hod. funguje linka 18 na všetkých zastávkach bez obmedzenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu