Primátor Prešova sa vyjadril k mimoriadnej situácii vyhlásenej pre migráciu v meste. Obyvateľov žiada o pokoj


Foto: Primátor Prešova sa vyjadril k mimoriadnej situácii vyhlásenej pre migráciu v meste. Obyvateľov žiada o pokoj Foto: Facebook/Fero Oľha - primátor mesta Prešov

Primátor mesta Prešov František Oľha sa na sociálnej sieti vyjadril k prijatiu mimoriadnej situácie v Prešove a Ľuboticiach pre migráciu. Podľa jeho slov to u veľa obyvateľov vyvolalo paniku, na ktorú vôbec nie je dôvod. 

Primátor vysvetli, že Prešov sa stal jedným z miest, ktorým migranti z blízkeho východu len prechádzajú ďalej na západ. Cudzinci tu neostávajú natrvalo, maximálne len prečkajú noc a ráno pokračujú ďalej. 

František Oľha poukázal na aktuálne chladné počasie, ktoré sťažuje pobyt vonku počas noci, najmä matkám s deťmi: „Je našou morálnou povinnosťou postarať sa o to, aby žiaden z týchto ľudí nezamrzol. Počas mimoriadnej situácie môžeme v tejto veci konať rýchlejšie a efektívnejšie.“

Po vyhlásení mimoriadnej situácie môže tak mesto využiť preplatenie nákladov súvisiacich s tou akciou či zapojiť do pomoci armádu a a políciu. Ako napísal primátor Prešova, mimoriadnu situáciu vyhlásili na to, aby sa situácia vyriešila, čo najskôr.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu