Muž zo Spišského Štvrtka mal pestovať konope, ktoré mal predávať. Z nájdených bylín sa dá vyrobiť 2-tisíc dávok


Foto: Muž zo Spišského Štvrtka mal pestovať konope, ktoré mal predávať. Z nájdených bylín sa dá vyrobiť 2-tisíc dávok Foto: pexels.com

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove obvinil 36-ročného muža z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas minimálne tohto roku si mal pestovať rastliny rodu Cannabis, čo je konope.

Muž ich mal pestovať nielen vo svojom trvalom bydlisku, v Spišskom Štvrtku, ale aj na iných miestach. V stredu 18. októbra bola uňho vykonaná domová prehliadka, pri ktorej polícia zaistila veľké množstvo tejto zakázanej látky, plechové dózy a plastové vrecúška s obsahom zelenej sušiny, digitálna váha, kovová drvička ako aj iné predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou.

„Len zo vzorky zaistenej látky, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie, by bolo možné vyrobiť minimálne 2- tisíc bežných jednorazových dávok drogy. Obvinený muž bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby,“ doplnila informácie hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu