Nemocnica v Poprade má novú centrálnu sterilizáciu za viac ako 406-tisíc eur


Foto: Nemocnica v Poprade má novú centrálnu sterilizáciu za viac ako 406-tisíc eur Foto: Nemocnica Poprad

Popradská nemocnica má novú centrálnu sterilizáciu. Ako informuje PR manažérka nemocnice Martina Pavlíková, celková investícia na obnovu najmodernejšej centrálnej dezinfekcie predstavuje sumu 406 907,92 eur s DPH a nemocnica ju hradila z vlastných zdrojov.

Oddelenie centrálnej sterilizácie otvorila nemocnica pred 13 rokmi a vybavené bolo najmodernejšou technológiou na Slovensku. Každé zariadenie má však svoju živnosť a aj termodezinfektory, ktoré sa používali 11 rokov, už boli opotrebované a nevyhovovali technickým normám na prevádzku. Preto sa nemocnica rozhodla pre výmenu všetkých štyroch termodezinfektorov a tiež úpravovňu vody, ktorá už kapacitne nestačila dnešným požiadavkám.

„Momentálne máme opäť najmodernejšie vybavenie na Slovensku. Ide o veľkokapacitné prekladové termodezinfektory s kapacitou 18 DIN sít.  Tieto zariadenia sú na Slovensku skutočne jedinečné,  pochváliť sa nimi môžeme len my a Nemocnica Bory,“ informuje vedúca sestra oddelenia Katarína Jendrušáková.


Obnova celej technológie pozostávala z dvoch hlavných častí. Prvou bola úpravovňa vody na oddelení, ktorá napája všetky sterilizátory a dezinfektory na oddelení a tiež na centrálnych operačných sálach. V druhej etape boli vymenené tri prekladové dverové a jeden neprekladový dverový dezinfektor.

„Doterajšia technológia bola vzhľadom na svoj vek a vyťaženosť opotrebená, poruchová, a už nespĺňala požadované parametre. Nová technológia má väčší objem komory a tým väčšiu priepustnosť materiálu. Zabezpečíme tak stabilnú a spoľahlivú prevádzku, čo sa odrazí na vyššom komforte aj pre prácu personálu,“ uvádza biomedicínsky inžinier Nemocnice Poprad Dávid Sroka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu