Novým biskupom spišskej diecézy sa stal monsignor František Trstenský, slávnostnú vysviacku mal v sobotu


Foto: Novým biskupom spišskej diecézy sa stal monsignor František Trstenský, slávnostnú vysviacku mal v sobotu  Foto: Ľubomír Baloga

V sobotu 21. októbra sa v poradí 15. spišským biskupom stal monsignor František Trstenský. Do biskupského úradu ho v Katedrále svätého Martina v Spišskej Kapitule uviedli košický arcibiskup monsignor Bernard Bober spolu s apoštolským nunciusom na Slovensku monsignorom Nicolom Girasolim a emeritným pomocným spišským biskupom monsignorom Andrejom Imrichom. 

Cirkev touto vysviackou získala mladého, obetavého a nesmierne cieľavedomého človeka, ktorý bude pre ňu veľkým požehnaním. Nech sa mu na jeho biskupskej ceste darí. Ďakujem za úžasnú a duchovne nesmierne silnú atmosféru na Kapitule a za to, že som mohol byť súčasťou tejto veľkej cirkevnej udalosti,“ opísal nového biskupa predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, ktorý sa zúčastnil sobotnej slávnosti. 

František Trstenský doteraz pôsobil v Kežmarku ako dekan a farár, zároveň prednášal Novy zákon a biblickú gréčtinu v Kňazskom seminári na Spiši. Rodák z Oravy vyštudoval filozofiu a teológiu na Teologickom inštitúte pri Kňazskom seminári v Spišskej Kapitule. V rokoch 2000 až 2004 študoval v Jeruzaleme, kde získal licenciát z biblických vied a archeológie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu