Zákaz herní a kasín v Prešove môže byť zrušený. Čoskoro o tom má rozhodnúť mestské zastupiteľstvo


Foto: Zákaz herní a kasín v Prešove môže byť zrušený. Čoskoro o tom má rozhodnúť mestské zastupiteľstvo Foto: Ilustračné - pexels.com

Mestské zastupiteľstvo v Prešove prijalo 27. januára 2021 všeobecne záväzné nariadenie ustanovujúce zákaz herní a kasín. Petíciu vtedy podpísalo viac ako 17-tisíc obyvateľov Prešova. Prevádzkovateľom prestali byť vydávané a obnovované licencie a 27. augusta 2024 by mala byť zatvorená posledná prevádzka v Prešove. Ako informuje bývalá primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, na základe poslaneckého návrhu Rudolfa Dupkalu má byť tento platný zákaz zrušený.

„Naše mesto dalo jasne najavo svoj postoj – sme proti hazardu a jeho podpore. Hazard zničil a ničí život celým rodinám, nielen jednotlivcom, ktorí prepadnú tejto nelátkovej závislosti. Aj prevádzkovatelia či zamestnanci týchto zariadení mali dostatok času pripraviť sa na zmeny postupne. Som rozhorčená, ako zavádzajúco predložený poslanecký návrh zľahčuje občiansky, sociálny, morálny, ako aj ekonomický pohľad na hazard,“ hovorí Andrea Turčanová.

Občianski aktivisti z iniciatívy Zastavme hazard spustili online petíciu, ktorú do utorka 24. októbra podpísalo viac ako 5 800 občanov, ktorí nesúhlasia s tvrdeniami predkladateľa, že pôjde o dve či tri kasína, nakoľko to zákon neumožňuje a hazard sa tak opäť naplno vráti do mesta. Poslancov mestského zastupiteľstva týmito podpismi vyzývajú, aby návrh zamietli. Hlasovanie o zrušení pôvodného platného zákazu sa má uskutočniť na zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu 25. októbra.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu