FOTO: Na prešovskej škole zrekonštruovali športový areál. Nájdete tu aj ihrisko pre plážové športy


FOTO: Na prešovskej škole zrekonštruovali športový areál. Nájdete tu aj ihrisko pre plážové športy
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Prešov

V Prešove bola ukončená rekonštrukcia a výstavba športovej infraštruktúry v priestoroch Základnej školy s materskou školou na Námestí Kráľovnej pokoja. V utorok 31. októbra si mesto prevzalo od zhotoviteľa stavbu v hodnote viac ako 372-tisíc eur. 

Výstavba začala v auguste tohto roka, kedy bolo stavenisko odovzdané spoločnosti MARO, s. r. o. Financovanie tohto projektu bolo zabezpečené formou príspevku z Fondu na podporu športu vo výške viac ako 250-tisíc eur, zvyšná časť bola doplatená vlastnými zdrojmi mesta. 

Práce pozostávali z vybudovania ihriska pre plážové športy, a to vrátane jeho oplotenia, zlepšenia technickej úrovne a kvality existujúceho povrchu bežeckého oválu a doskočiska jeho rekonštrukciou,“ informuje Prešov na svojej webovej stránke.



Obnovený areál pozostáva z hlavného oploteného ihriska, ktoré je rozčlenené na štyri menšie ihriská pre plážový volejbal rozdelené mobilnými sieťami. Návštevníci areálu si tu budú môcť zahrať aj plážový futbal alebo plážovú hádzanú. 

Pôvodný povrch bežeckého oválu, vytvorený zo škvary, bol nahradený novým, trojvrstvovým, certifikovaným, tartanovým povrchom. Rovnakým spôsobom sa pristúpilo k obnove rozbehovej dráhy, pričom v rámci prác došlo aj k vybúraniu a úprave pôvodného doskočiska, ktoré si tiež vyžadovalo rekonštrukciu,“ dopĺňa mesto. 

Samospráva chce takýmto spôsobom zabezpečovať podporu a rozvoj športu, ale aj vytvárať dlhodobo udržateľné podmienky pre edukačnú športovú činnosť. Rovnako chce prispieť k rozvoju športu u detí, mládeže a športových talentov, športovej reprezentácie Slovenskej republiky, ale aj širokej verejnosti. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu