Turistické chodníky vo Vysokých Tatrách čaká zimná uzávera. Ktoré miesta budú naďalej prístupné?


Foto: Turistické chodníky vo Vysokých Tatrách čaká zimná uzávera. Ktoré miesta budú naďalej prístupné? Foto: Tatranský národný park

Od stredy 1. novembra začne vo Vysokých Tatrách platiť zimná uzávera turistických chodníkov, tá potrvá až do 14. júna budúceho roka. V praxi to znamená, že bude pre všetkých turistov uzavretý vysokohorský priestor vrátane značených chodníkov, ktoré vedú na všetky prístupné štíty a do sediel. Prístupné však ostanú všetky vysokohorské chaty okrem Chaty pod Rysmi. 

Dôvodom výluky turistického ruchu z najvyšších polôh Tatranského národného parku je v prvom rade ochrana vzácnych druhov fauny, ktoré si podľa nás zaslúžia pokojné zimné obdobie. Živočíchy sú vysilené pre nedostatok potravy, na jar zasa prichádzajú na svet mláďatá,“ informuje Pavol Majko riaditeľ Správy Tatranského národného parku prostredníctvom webovej stránky.

Tatranský národný park zároveň vopred upozorňuje ľudí, ktorí plánovali túru počas Sviatku všetkých svätých, že od tohto dátumu bude uzavretý aj Symbolický cintorín nachádzajúci sa pri Popradskom plese. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu