FOTO: Hasiči zasahujú pri požiari bytov v okrese Svidník. Zranené sú dve osoby


FOTO: Hasiči zasahujú pri požiari bytov v okrese Svidník. Zranené sú dve osoby
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Hasiči momentálne zasahujú v Krajnej Bystrej v okrese Svidník pri požiari viacpodlažného bytového domu. Požiar vznikol vo štvrtok 2. novembra v skorých ranných hodinách, približne o 3:00 hod. Ako informuje Opreračné stredisko HaZZ v Prešove, po príchode hasičov bol požiar v druhom štádiu horenia a šíril sa podkorovím. Pri požiari boli zranené dve osoby. 

Jednalo sa o požiar dvoch bytov horného podlažia dvojpodlažnej budovy, oheň rozšíril sa aj na tretí byt, no od 4:26 hod. bol požiar pod kontrolou a lokalizovaný. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslavy Knišovej vznikla následkom požiaru priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na viac ak 200-tisíc eur.

„Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave a Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru SR. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.  Na mieste udalosti sa aktuálne nachádza šesť príslušníkov HaZZ s jedným kusom hasičskej techniky,“ dodáva Miroslava Knišová. 


Ako uvádza Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Prešove v príspevku na sociálnej sieti, na mieste zasahujú okrem hasičov aj policajti.

V prípade ďalších informácií budeme správu aktualizovať.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu