Nemocnica Poprad zvyšuje kapacity pre očkovanie proti korone. Vedenie zaznamenalo zvýšený záujem u verejnosti


Foto: Nemocnica Poprad zvyšuje kapacity pre očkovanie proti korone. Vedenie zaznamenalo zvýšený záujem u verejnosti Foto: pexels.com

Nemocnica Poprad sa rozhodla reagovať na vývoj epidemiologickej situácie a navyšuje tak svoje kapacity pre očkovanie proti najnovšiemu variantu Covid-19. Vedenie chce vyjsť v ústrety zvýšenému záujmu verejnosti o očkovanie a ochranu rizikových skupín pred ochorením.

Navýšenie očkovacích kapacít budeme realizovať od piatka 10. novembra. Z doterajších 42 slotov týždenne zvyšujeme objem očkovania štvornásobne, až na 186 slotov týždenne, vyčlenili sme na to svoje kapacity personálne aj technické,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice v Poprade Jozef Tekáč.

Od budúceho týždňa sa bude dať očkovať vakcínou Pfizer Omicron XBB 1 každý utorok a piatok v čase od 8:30 do 11:30 hod. a od 12:00 do 15:00 hod. Záujemcovia musia prísť do budovy kožného stacionára na druhé poschodie, číslo dverí 224 a 227, do ambulancie všeobecného lekárstva MUDr. Smolárovej a MUDr. Pompovej.


Na očkovanie sa dá prihlásiť na stránke ministerstva zdravotníctva alebo Nemocnice Poprad. Každú stredu od 9:00 do 10:00 hod. sa bude dať prísť zaočkovať aj bez registrácie. „Ak bude záujem o očkovanie trvať, respektíve sa zvyšovať, sme pripravení naše kapacity navýšiť na 400 až 500 slotov týždenne,“ dodal generálny riaditeľ.

Vedenie nemocnice poukázalo na to, že očkovanie je určené pre osoby vo veku od 18 rokov, nemocnica však umožní aj vakcináciu pre deti od 12 rokov, ak verejnosť prejaví záujem. Neplnoleté osoby však musia byť vopred registrované. Posilňujúcu očkovaciu látku môže dostať záujemca, u ktorého od poslednej dávky uplynuli najmenej štyri mesiace.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu