FOTO: Železničná spoločnosť Slovensko pridala 52 nových a modernizovaných vozňov na východ a stred Slovenska


FOTO: Železničná spoločnosť Slovensko pridala 52 nových a modernizovaných vozňov na východ a stred Slovenska
Galéria: 4 fotky
Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko rozšírila flotilu koľajových vozidiel o nové a modernizované osobné vozne, ktoré sú už v plnom počte prebraté a sprevádzkované. Verejnosť ich už využíva v regionálnych vlakoch, ktoré jazdia prioritne na tratiach v Košickom, Prešovskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji, na spojoch Košice až Liptovský Mikuláš, Košice až Čierna nad Tisou, Košice až Čaňa alebo Kysak cez Lipany až do stanice Plaveč.

“Nová flotila prináša pre cestujúcich pohodlie a služby hodné 21. storočia vo viacerých regiónoch naprieč Slovenskom. V našej spoločnosti tak dokazujeme, že príjemné a pohodlné cestovanie a služby pre zákazníkov sú našou prioritou,” vyhlásil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Roman Koreň.

Dopravcovi tak pribudlo 17 kusov nových a 35 kusov modernizovaných vozňov. Podľa vedenia môžu jazdiť rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu, sú klimatizované, majú vákuované toalety, wi-fi pripojenie na internet, USB porty, systém na sčítavanie cestujúcich, bezpečnostné kamery či držiaky na bicykle. Konštrukcia vozidiel bola vytvorená v súlade s platnými vyhláškami a technickými normami.

Týchto 52 vozňov bolo financovaných z nenávratných finančných príspevkov v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020 v hodnote približne 65 miliónov eur. Nahradili najstaršie neklimatizované osobné vozne, ktoré boli na hranici životnosti a nespĺňali štandardy cestovania v 21. storočí. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu