FOTO: Prešovská hotelová akadémia zorganizovala súťaže pre mladých baristov a barmanov


FOTO: Prešovská hotelová akadémia zorganizovala súťaže pre mladých baristov a barmanov
Galéria: 11 fotiek
Foto: Hotelová akadémia Prešov

Od utorka 24. októbra do stredy 25. októbra sa v priestoroch prešovskej hotelovej akadémie uskutočnili tri druhy súťaží, v ktorých si zmerali sily mladí baristi a barmani zo Slovenska a Slovinska. Všetky súťaže boli prístupné aj pre širokú verejnosť.

Podujatie sa odštartovalo 5. ročníkom baristickej súťaže juniorov Eurocup junior barista 2023, kde sa zúčastnilo 18 žiakov z 11 škôl. Na tejto súťaži si porovnali sily mladí baristi, ktorí mali pripraviť klasické espresso, ale aj rôzne druhy kapučína ozvláštnené technikou latte art. 

Neskôr nasledoval 28. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2023. Na podujatí sa zúčastnilo 37 súťažiacich z 19 škôl. Zúčastnení mali za úlohu pripraviť dva miešané nápoje, a to konkrétne Bartender´s choice drink a Fancy soft drink. Výhodou bolo to, že tieto nápoje mohli pripravovať podľa vlastných receptúr.


Uplynulý 28. ročník medzinárodnej  súťaže sa konal pod záštitou AEHT – Asociácie európskych škôl hotelierstva a turizmu, Slovenskej barmanskej asociácie a Prešovského samosprávneho kraja,“ informuje učiteľ Karol Baňas vo svojom vyjadrení.

Nasledujúci deň sa uskutočnil 1. ročník súťaže Eurocup – slávnostné tabule 2023. Jednotnou témou bola cesta okolo sveta, kde súťažiaci mohli ukázať svoju fantáziu. V tejto zaujímavej disciplíne si svoje sily zmeralo 8 žiakov z 9 slovenských škôl. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu