Cestujúci z východu na západ si môžu užiť kultúrne akcie priamo vo vlaku. Z Košíc štartuje už vo štvrtok


Foto: Cestujúci z východu na západ si môžu užiť kultúrne akcie priamo vo vlaku. Z Košíc štartuje už vo štvrtok Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko oslavuje tento rok 175. výročie železníc na slovenskom území. Vedenie sa preto rozhodlo pripomenúť si túto príležitosť s mottom „Kultúra v pohybe” a podporou kultúrneho života u verejnosti. Železnice ako generálny partner z tohto dôvodu podporia Kulturvlak Asociácie kultúrno-osvetových inštitúcií a Asociácie kultúrnych inštitúcií miest a obcí Slovenska, ktoré tento rok tiež oslavujú 70. výročie vzniku kultúrnej infraštruktúry v mestách a obciach na Slovensku.

Pri tejto príležitosti vo štvrtok 9. novembra v expresnom vlaku 604 TATRAN s odchodom z Košíc o 9:07 a príchodom do Bratislavy o 14:33 môžu cestujúci cestovať vlakom plnom hudby, spevu, hovoreného slova či kvízov v podaní umelcov z celého Slovenska. To všetko sa odohrá v spoločenskom vozni a koncerty spolu s predstaveniami rôznych žánrov v podaní neprofesionálnych umelcov si cestujúci budú môcť vychutnať aj na vybraných železničných staniciach. V rámci prešovského kraja bude expres stáť ako zvyčajne v Poprade a v Štrbe. 

Počas cesty z východu na západ sa v Kulturvlaku vystriedajú rôzni amatérski umelci, ktorí budú počas jazdy na rôznych staniciach do spoločenského vozňa pristupovať. Kultúrny program bude pokračovať aj po príchode vlaku do Bratislavy, a to v priestoroch V-klubu na Námestí Slovenského národného povstania v Bratislave tlačovým brífingom a spoločným koncertom o 16:00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu