Nelegálny cigaretový biznis, ktorý odhalili kriminalisti v Prešovskom kraji, spôsobil škodu za tri milióny eur


Foto: Nelegálny cigaretový biznis, ktorý odhalili kriminalisti v Prešovskom kraji, spôsobil škodu za tri milióny eur Foto: Facebook/Finančná správa

Prevádzkovatelia nelegálnej výrobne cigariet v obci Petrovany v Prešovskom okrese spôsobili finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrokov v hodnote približne tri milióny eur. Informovala o tom finančná správa na oficiálnej internetovej stránke

Príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy zadržali na začiatku novembra v rámci akcie s názvom Lampa 29 osôb, z toho 28 Ukrajincov a jedného Bielorusa. Vyšetrovateľ vzniesol voči zadržaným obvinenie a Okresný súd v Prešove ich následne vzal do útekovej a kolúznej väzby. 

„Medzi zadržanými osobami sa nachádzala aj minimálne jedna osoba, na ktorú je v Poľskej republike vydaný príkaz na dodanie do výkonu väzby za obdobný skutok,“ uviedla finančná správa.  


Kriminalisti zaistili počas akcie vyše 7,7 miliónov kusov nezákonne vyrobených a prechovávaných cigariet značky Marlboro Red, 37 280 kusov značky L&B Original Silver a 34 980 kusov Richmond King Size. Spolu s tabakovými výrobkami zadržali aj viac ako 19 ton tabaku rôzneho druhu spracovania spolu s dvomi kompletnými sústavami zariadení na výrobu cigariet. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu