Viete, kde v Prešovskom kraji strávite predĺžený víkend? Máme pre vás zopár tipov


Foto: Viete, kde v Prešovskom kraji strávite predĺžený víkend? Máme pre vás zopár tipov Foto: PUĽS - Poddukelský umelecký ľudový súbor, pexels.com, Facebook/Strýko Baltazár

Čaká nás predĺžený víkend s ním aj mnoho zaujímavých udalostí. Ak ešte neviete, kde strávite víkend, pripravili sme pre vás zoznam niektorých akcií, ktoré sa budú v Prešovskom kraji konať počas týchto dní. Vyberiete si z našej ponuky?  

34. výročie Nežnej revolúcie v Levoči

Kedy: 16. novembra 18:00 hod. až 18. novembra

Kde: Levoča

V Levoči si od štvrtku do nedele pripomenú udalosti novembra 1989. „Pripomeňme si spoločne, vďaka ktorým udalostiam máme už 34 rokov slobodu slova, slobodu vierovyznania či slobodu pohybu a mnoho ďalších slobôd,“ informuje mesto Levoča. Pri tejto príležitosti si 16. novembra pripravilo Mestské kultúrne stredisko mesta Levoča živú eLEj talkshow v priestore Galérie mesta Levoča.

Diskusiu s hosťami, ktorí prezradia, ako obdobie okolo Nežnej revolúcie ovplyvňovalo a ovplyvnilo ich životy. Vstup je voľný, no kapacita je obmedzená. V piatok 17. novembra bude v Kine Úsmev Levoča premietaný dokument o Michaelovi Kocábovi – rocker vs. politik.

Občianske združenie Urban Belltower si pripravil 18. novembra „Zamatovorevolučný večer“ v priestore Leutschau CAFÉ, s hudobnými hosťami Veronikou a Martinom Husovskými a Gregorom Chalupeckým a umeleckým čítanim v podaní Petra Čižmára.  Všetky tieto podujatia sa uskutočnia v rovnaký čas 18:00 hod. Viac informácií nájdete TU.

Cestovateľské (pa)besedy

Kedy: 17. novembra o 18:00 hod.

Kde: Pab Tatranská Lomnica 92, Vysoké Tatry

V piatok vás čaká v Tatranskej Lomnici cestovateľská beseda o Srí Lanke s fotografom Robom Kočanom. Vstup na toto podujatie je bezplatný, viac informácií nájdete TU.

Hudobné vystúpenie Kvarteto Elegance

Kedy: 18. novembra o 18:00 hod.

Kde: Hotel Lomnica, Kaviareň Mozart

Hotel Lomnica vám v sobotu poskytne dokonalé prostredie s úchvatným výhľadom na vrcholy Vysokých Tatier, čo pridá úžasnú atmosféru. Príďte si vychutnať jesenný podvečer na terase v sprievode hudobného zážitku, ktorý pohladí dušu. Sobotňajšie vystúpenie Kvarteta Elegance je bezplatné.



Mini festival vína štyroch vinárstiev

Kedy: 18. novembra o 16:00 hod. 

Kde: Penzión Cafe Leibic, Ľubica

V sobotu sa v obci Ľubica v okrese Kežmarok uskutoční malý festival vína. Podujatie bude trvať od 16:00 do 22.00 hod. Lístok stojí v predpredaji 15 eur, na mieste 20 eur. Viac informácií nájdete TU

PUĽS

Kedy: 19. novembra o 17:00 hod.

Kde: Vranov nad Topľou

V nedeľu vás vo Vranove nad Topľou čaká hudobno-tanečné dielo o baníctve na dolnom Spiši položené na základoch ľudového naturelu, ale aj vysokej štylizácie tejto rázovitej oblasti, kde baníctvo zohraválo dôležitú úlohu. Zábavné aj smutné okamihy v živote baníkov, obrazy z bačovej koliby, ťažby dreva, práce v bani, stretnutia s prefíkanými permoníkmi, či Banícka ofera sú základnými kameňmi tohto celovečerného predstavenia. Cena vstupenky je 15 eur, viac informácií nájdete TU.

Strýko Baltazár – Cesta na Severný pól

Kedy: 19. novembra o 16:00 hod

Kde: Kino SCALA, Prešov

Detský zabávač Strýko Baltazár baví deti už neuveriteľných 20 rokov. Príďte osláviť jeho výročie a pozrite si najúspešnejší rozprávkový muzikál - Cesta na Severný pól na výročnom turné. Snežný muž Yetti, Sobík Saša, či rozkošný snehuliak Mojko zaručene nenechajú rodičov s deťmi chladnými. Nezmeškajte túto oslavu a vyberte sa so Strýkom Baltazárom a jeho kamarátmi na dobrodružnú cestu. Viac informácií a vstupenky nájdete TU.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu