Lekárom v levočskej nemocnici bude pomáhať pri odhaľovaní cievnych ochorení nový diagnostický prístroj


Foto: Lekárom v levočskej nemocnici bude pomáhať pri odhaľovaní cievnych ochorení nový diagnostický prístroj Foto: Nemocnica AGEL Levoča

Všeobecná ambulancia pre dospelých v levočskej nemocnici má nový prístroj Boso ABI, ktorý slúži na diagnostikovanie a sledovanie stavu periférnych cievnych ochorení. Nadácia AGEL ho zaobstarala spolu s deviatimi špeciálnymi prístrojmi pre ďalšie nemocnice vďaka výťažku z dvoch percent z dane. 

Ako informovala Nemocnica AGEL Levoča na oficiálnej internetovej stránke, diagnostické zariadenie je určené na meranie Ankle-Brachial Indexu, ktorý je dôležitým ukazovateľom stavu krvného obehu v dolných končatinách. 

Vďaka prístroju môžu lekári presne odmerať tlak v artériách dolných končatín a porovnať ho s tlakom v paži, čo im následne poskytne dôležité informácie o prietoku krvi v daných oblastiach, a tak odhaliť potenciálne problémy s cievnym systémom. Opakované merania umožňujú monitorovať vývoj cievneho obehu u pacienta a na základe toho sledovať účinnosť liečby a prípadné zlepšenie alebo zhoršenie stavu.


„Poslaním Nadácie AGEL je pomáhať a vďaka finančným prostriedkom z dvoch percent z dane od lekárov, sestier, vedenia, celého personálu nemocníc a všetkých zamestnancov AGEL môžeme každoročne zakúpiť potrebné prístroje pre zdravotnícke zariadenia s cieľom zlepšenia podmienok a v rámci modernizácie prístrojov, ktoré zvyšujú komfort a kvalitu zdravotnej starostlivosti,“ doplnila nemocnica. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu