FOTO: Vo Vranove nad Topľou, v Humennom a vo Svidníku mali maturanti stužkovú v nemocnici, počas ktorej darovali krv


FOTO: Vo Vranove nad Topľou, v Humennom a vo Svidníku mali maturanti stužkovú v nemocnici, počas ktorej darovali krv
Galéria: 10 fotiek

Maturanti v nemocnici vo Vranove nad Topľou, v Humennom a aj vo Svidníku mohli aj tento rok zažiť už tradično-netradičnú stužkovú na transfúznom oddelení. November sa nesie v znamení študentských slávností, kde dostanú svoju povestnú zelenú stužku. Vzhľadom na túto udalosť sa nemocnice Penta Hospitals SK rozhodli pripraviť pre maturantov stužkovú na transfúzke, kde mohli darovať krv.

S týmto nápadom prišla spoločnosť nemocníc pred troma rokmi počas pandémie, kedy maturanti nemohli zažiť skutočnú stužkovú. Pre veľký úspech u študentov z toho vznikla tradícia. Pracovnici nemocníc slávnostne vyzdobili priestory, pripravili drobné darčeky spolu s nealkoholickým šampanským, občerstvením a špeciálnym ocenením či dňom voľna.

V takejto podobe mali svoju stužkovú študenti vranovských a humenských stredných škôl v utorok 14. novembra. Nemocnica vo Vranove nad Topľou privítala na transfúzke 20 študentov a v Humennom prišlo 30 maturantov. Končiaci žiaci zo svidníckych škôl mali túto slávnosť v pondelok 20. novembra, kde prišlo dokopy 40 osôb. Ďalší takýto špeciálny odberový deň je pre končiacich študentov pripravený v nemocnici vo Vranove v piatok 24. novembra.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu