V rámci akcie Disciplína bude polícia kontrolovať alkohol za volantom, zamerajú sa aj na nosenie reflexných prvkov


Foto: V rámci akcie Disciplína bude polícia kontrolovať alkohol za volantom, zamerajú sa aj na nosenie reflexných prvkov Foto: Prezídium Policajného zboru

Od pondelka 20. novembra až do nedele 26. novembra bude prebiehať dopravno-bezpečnostná akcia s názvom „Disciplína“. Policajti budú podrobnejšie kontrolovať dodržiavanie zákazu požitia alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel. Zároveň sa bude preverovať aj dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami vzniku smrteľných nehôd.

V piatok 24. novembra počas akcie „Reflex“  bude polícia kontrolovať chodcov, najmä ich povinnosť nosiť reflexné prvky. Policajní preventisti budú chodcom rozdávať reflexné pásky a iné veci, vďaka ktorým ich vodiči ľahšie spozorujú na cestách. Odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru dodal jednotlivým krajským riaditeľstvám takmer 9-tisíc reflexných prvkov, ministerstvo dopravy prispelo ďalšou tisíckou.

„Veríme, že aj takáto forma osvety prispeje k vyššej bezpečnosti najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky. Prispejte aj vy tým, že budete ďalej šíriť informácie o dôležitosti používania reflexných prvkov,“ vyhlásil zástupca riaditeľa odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel.

V sobotu 25. novembra sa počas akcie „Katarína“ policajti zamerajú na dychovú kontrolu u všetkých vodičov, ktorí sa budú nachádzať v blízkosti okolitých kultúrnych zariadení, diskoték, pohostinstiev a iných podnikov. Chodcov, cyklistov a kolobežkárov budú taktiež preverovať, najmä ich používanie alebo nepoužívanie reflexných prvkov.


Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: