FNsP v Prešove má nový CT prístroj, umožní ročne vyšetriť 10-tisíc pacientov


Foto: FNsP v Prešove má nový CT prístroj, umožní ročne vyšetriť 10-tisíc pacientov Foto: ilustračné

Fakultná nemocnica s poliklinikou J.A.Reimana v Prešove má moderné pracovisko rádiologického oddelenia s novým CT prístrojom a novú lekáreň. Nový moderný CT prístroj zabezpečilo Ministerstvo zdravotníctva SR z verejného obstarávania. Cena prístroja s päťročným záručným servisom je takmer 1,08 milióna eur, z kapitálových výdavkov štátneho rozpočtu bude uhradený milión eur, zvyšok doplatí nemocnica z vlastných zdrojov.

„Ide o jeden z najrýchlejších prístrojov s plným softvérovým vybavením na rôzne typy oblasti diagnostiky, ktoré do dnešného dňa táto nemocnica nemohla robiť,“ uviedol Tomáš Drucker minister zdravotníctva. Nové CT má 128-vrstvový multislice scaner, je plne vybavené funkciami pre postprocesing vyšetrenia celého tela, disponuje množstvom sofistikovaných funkcií ako perfúzia mozgu, vyšetrenie srdca, virtuálne pohľady do tela, zobrazovanie ciev, celkového pohybového ústrojenstva.

Do prevádzky bola uvedená aj lekáreň umiestnená v centre nemocničného areálu pod chirurgickým monoblokom. „Vyvinieme maximálne úsilie, aby pacienti v Reimanovej lekárni vždy našli lieky, ktoré im predpíšu lekári našej nemocnice,“ poznamenala vedúca lekárnička Jana Mihalová. Otvorením lekárne tak nemocnici vznikne predpoklad aj pre trvalý zdroj príjmov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu