V pondelok večer má na strede a východe Slovenska silno snežiť, môže to spôsobiť dopravnú kalamitu


Foto: V pondelok večer má na strede a východe Slovenska silno snežiť, môže to spôsobiť dopravnú kalamitu Foto: pexels.com

Ako informuje iMeteo.sk na svojej webovej stránke, na Slovensko mieri snehová kalamita. Problémy so snehom by mali prísť už v pondelok 27. novembra večer, pričom najhoršia situácia sa očakáva počas utorka 28. novembra v ranných hodinách. Na takmer celom strednom a východnom Slovensku má napadnúť niekoľko centimetrov snehu. 

Počasie sa má začať zhoršovať v pondelok večer po 21:00 hod., kedy sa od severozápadu nad naše územie nasunie zrážkové pole, ktoré súvisí s tlakovou nížou idúcou z Nemecka cez Česko až k nám. Táto tlaková níž prinesie mierne sneženie s intenzitou jeden centimeter za hodinu.

Zmeniť sa to však má okolo 1:00 hod. ráno, kedy sa z Maďarska na stredné a východné Slovensko doženie ďalšia vlna sneženia, tentokrát už s intenzitou jeden až tri centimetre snehu za hodinu. To spôsobí, že do rána pripadne päť až desať centimetrov nového snehu, čo môže spôsobiť dopravnú kalamitu na cestách. 


Výška nového snehu by mala byť pomerne plošná, ale v utorok ráno sneženie ešte zintenzívni v Banskobystrickom a Košickom kraji. Tam by malo snežiť celý deň a do utorkového večera môže napadnúť aj viac ako 20 centimetrov snehu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu