V Kamennej Porube narazil autobus do kovového oplotenia, pri nehode zahynula jedna osoba


Foto: V Kamennej Porube narazil autobus do kovového oplotenia, pri nehode zahynula jedna osoba Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V utorok 28. novembra v ranných hodinách došlo na ceste v obci Kamenná Poruba v okrese Vranov nad Topľou k dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala jednu obeť. Vodič autobusu počas jazdy pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu cesty, čo spôsobilo, že prešiel do protismeru.

V snahe zabrániť zrážke so ženou, ktorá stála na chodníku mal strhnúť riadenie vpravo a naraziť do kovového oplotenia potoka. Napriek tomu mal nedokázať zrážke so ženou už zabrániť. Zranenú 59-ročnú ženu záchranné zložky okamžite previezli do nemocnice, kde neskôr zraneniam podľahla.

Polícia hneď na mieste podrobila vodiča autobusu dychovej skúške, ktorá bola negatívna. Pri nehode vznikla majetková škoda na autobuse vo výške 2-tisíc a na kovovom oplotení 200 eur. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenie.

„Je zima a my vodiči musíme predpokladať zhoršené podmienky na cestách, zvýšme opatrnosť a predvídajme kolízne situácie, s ktorými sa stretávame rok čo rok v takomto čase,“ zdôraznila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu