FOTO: Prešovskí architekti vyhrali cenu za architektúru za rok 2023, primátor mesta ich privítal na radnici


FOTO: Prešovskí architekti vyhrali cenu za architektúru za rok 2023, primátor mesta ich privítal na radnici
Galéria: 8 fotiek
Foto: Mesto Prešov

Cenu za architektúru CE ZA AR 2023 z celkových 95 prihlásených diel získali prešovskí architekti. Ocenený bol ateliér zerozero a architekti Irakli Eristavi, Pavol Šilla a Juraj Červený za dielo Mestský úrad v Leopoldove.

Na výsledku sa podieľali aj krajinný architekt Rastislav Mochnacký, Martin Ratkoš zodpovedný za stavebnú časť, Vladimír Durbák a Viliam Hrubovčák zodpovední za statiku, Marcel Benčík zodpovedný za vizuálnu komunikáciu a firma LightLab, ktorá sa podieľala na svetelnom dizajne projektu.

Primátor mesta Prešov František Oľha privítal ocenených architektov na radnici, aby im k úspechu osobne zagratuloval a poprial veľa inšpirácie a úspechov pri realizácii ďalších projektov. Vo víťaznom projekte architekti premenili pôvodnú budovu mestského úradu v Leopoldove na mestskú knižnicu s požadovanými funkciami a verejným priestorom naokolo.

V interiéri sa nachádzajú tri hierarchicky najvýznamnejšie priestory a to sobášna sála alebo miesto spoločenských aktivít, veľká zasadacia miestnosť a kancelária primátora. Ide o budovu verejnej správy, ktorá prezentuje jasný architektonický názor, správa sa dôstojne a civilne.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu