Od decembra sa cesta niektorých vlakov skráti, zlepšiť by sa mali aj prestupy na prípojné trasy


Foto: Od decembra sa cesta niektorých vlakov skráti, zlepšiť by sa mali aj prestupy na prípojné trasy Foto: Železničná spoločnosť Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko informuje svojich cestujúcich o aktualizovanom grafikone vlakovej dopravy, ktorý začne platiť od nedele 10. decembra. Spustením jeho novej verzie by sa mala zásadne zrýchliť cesta vlakov z Košíc do Viedne, zhustiť doprava na Kysuciach a aj zlepšiť možnosť prestupov pre cestujúcich. Železnice pri novej aktualizácii grafikonu zohľadnili pripomienky samospráv, ako aj požiadavky cestujúcich.

„V novom cestovnom poriadku sme vyšli napríklad v ústrety študentom na východe Slovenska, ktorí po novom nebudú musieť prestupovať na ceste zo školy domov. Ak sa nájdu prostriedky na spustenie všetkých pripravených liniek, vypravíme v budúcom roku opäť historicky najviac vlakov,“ vyhlásil generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Roman Koreň.



Pravidelná linka z Viedne do Košíc a späť bude po novom ešte rýchlejšia, pretože pri vlaku InterCity 44 z Košíc do Viedne dôjde k skráteniu doby cestovania o 32 minút. Vlak InterCity 45, ktorý jazdí opačným smerom, sa skráti o 46 minút. Obmedzí sa neprimerane dlhé čakanie v stanici Bratislava hlavná stanica, čo umožňuje zrýchlenie týchto spojov. Po zmenách zastavia v staniciach Bratislava-Petržalka, Bratislava-Nové Mesto a Bratislava predmestie.

Medzi novinkami je aj zlepšenie cestovania pre Humenčanov, ktorí budú mať v Košiciach po novom prípoje do Bratislavy na InterCity vlaky v oboch smeroch. Prestupný čas bude 35 minút. Všetky InterCity vlaky budú tiež od decembra zastavovať v Kysaku, Spišskej Novej Vsi, Poprade-Tatrách, Liptovskom Mikuláši, Žiline, Trnave a v novej zastávke Bratislava- Vinohrady, okrem InterCity 44 a 45.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu