ZOZNAM: Takto budú oslavovať Mikuláša okresné mestá Prešovského kraja


Foto: ZOZNAM: Takto budú oslavovať Mikuláša okresné mestá Prešovského kraja Foto: Facebook/PKO Prešov

Vianočný čas sa nezastaviteľne blíži a niektorí z nás už teraz sršia vianočnou náladou. Väčšina okresných miest v Prešovskom kraji si pre obyvateľov pripravila počas decembra zaujímavý program a niektoré mestá toto obľúbené obdobie privítajú rozsvietením vianočnej výzdoby a vianočného stromčeka počas sviatku svätého Mikuláša. Pozrite si, ako odštartujú čarovný vianočný čas jednotlivé okresné mestá Prešovského kraja.

Prešov

V Prešove stromček rozsvieti v centre mesta už tradične Svätý Mikuláš počas slávnostného programu v stredu 6. decembra o 17:30 hod. Pred rozsvietením vianočnej výzdoby vás bude o 16:00 hod. čakať Mikulášsky darček s Tárajkom a Popletajkou. Mesto Prešov si počas decembra pripravilo pre návštevníkov zaujímavý a pestrý program, ktorý nájdete TU.

Bardejov

Mesto Bardejov si pre obyvateľov pripravilo počas oslavy sviatku svätého Mikuláša zaujímavý program, ktorý bude spojený aj s rozsvietením vianočnej výzdoby a stromčeka. Pestrý program bude prebiehať na Radničnom námestí. Od 15:00 do 17:30 hod. sa budú na výdajných miestach rozdávať mikulášskej balíčky, o 16:20 hod. je na hlavnom pódiu naplánovaný príchod Mikuláša, rozsvietenie vianočnej výzdoby, stromčeka a mikulášsky ohňostroj. Viac informácií nájdete TU

Kežmarok

Mesto Kežmarok si pre obyvateľov pripravilo Vianočné mestečko, ktoré bude na malom javisku pri radnici otvorené od 5. do 8. decembra. V utorok 5. decembra o 17:00 hod. sa návštevníci môžu tešiť na privítanie Mikuláša a rozsvietenie vianočnej výzdoby. Ďalšie informácie a zaujímavý program Vianočného mestečka nájdete TU

Snina

V meste Snina boli vianočný stromček a výzdoba rozsvietené v piatok 24. novembra. V daný deň začali Mikulášske trhy a bolo otvorené vianočné obdobie. V stredu 6. decembra vás čaká od 15:00 hod. do 18:00 hod. v Plavárni Snina mikulášsky program so zaujímavými aktivitami, sladkými odmenami a s množstvom zábavy. Podrobné informácie nájdete TU.

Stará Ľubovňa

V Starej Ľubovni sa stromček rozsvieti už v nedeľu 3. decembra. V parku na Námestí generála Štefánika vás okrem toho od 15:30 hod. čaká Deň s Mikulášom. Program na ďalšie decembrové dni v meste Stará Ľubovňa nájdete TU

Stropkov

V Stropkove vás v utorok 5. decembra čaká zaujímavý program, ktorý je spojený s rozsvietením vianočného stromčeka a vianočnej výzdoby v meste. Mikulášsky program sa začne o 16:00 hod., vstup stojí tri eurá. Podrobnejšie informácie ohľadom programu nájdete TU


Vranov nad Topľou

Pred administratívno-obchodným centrom vo Vranove nad Topľou sa bude sviatok svätého Mikuláša oslavovať v stredu 6. decembra. Vianočný stromček bude rozsvietený o 16:30 hod. a neskôr nebude chýbať ani kultúrny program, ktorý začne o 17:00 hod. Okrem Mikuláša sa predstaví aj rozprávková kapela Ohnivý kutáč a neskôr sa môžu obyvatelia zabaviť na diskotéke. Podrobný program na december v meste Vranov nad Topľou nájdete TU.

Poprad

V Poprade môžete putujúceho Mikuláša stretnúť už 2. decembra od 11:00 hod. v rôznych častiach mesta Poprad. V utorok 5. decembra o 17:00 hod. čaká návštevníkov Popradu na Námestí sv. Egídia rozsvietenie vianočnej výzdoby. Miesta, po ktorých sa bude pohybovať Mikuláš aj s presnými časmi a ďalší zaujímavý program mesta Poprad nájdete TU.

Sabinov

Mikulášska nádielka v meste Sabinov sa začne v utorok 5.decembra. Mestské kultúrne stredisko a divadielko Halabala si v kinosále pripravilo predstavenie, v jeho závere nebude chýbať Mikuláš. Tieto predstavenia budu odohrané celkovo trikrát a to pre materské školy a popoludní o 15:00 hod. a 16:00 hod. pre verejnosť. Pri kúpe lístka bola možnosť si zakúpiť balíček, ktorý dostane dieťa v závere programu od Mikuláša. O 18:00 hod. sa Sabinovčania a návštevníci stretnú na námestí, kde im Mikuláš symbolicky rozsvieti vianočný stromček a výzdobu v meste a to všetko aj s pripraveným programom Škriatkovsky dobré Vianoce. Viac informácií nájdete TU.

Humenné 

Humenská radnica každoročne pripravuje mikulášske balíčky pre deti vo všetkých materských školách v Humennom. Mikulášsky deň sa tento rok bude konať v utorok 5. decembra s programom už od ranných hodín. Mikuláš na koči najprv zavíta do troch materských škôlok a popoludní navštívi aj deti na jednotlivých sídliskách. Odštartuje na Sídlisku pod Sokolejom o 14:30 hod. a postupne sa bude presúvať na Sídlisko III o 15:15 hod., II/A o 16:00 hod. a I o 16:45 hod. Rozsvietenie jedličky bude o 18:00 hod. pri Mestskom kultúrnom stredisku.

Levoča

Stromček neďaleko historickej radnice v Levoči bude rozsvietený počas programu svätého Mikuláša v utorok 5. decembra približne o 17:30 hod., začiatok programu je o 17:00 hod. 

Medzilaborce

V Medzilaborciach oslávia Mikuláša v utorok 5. decembra pred mestským úradom. Akcia bude prebiehať od 16:30 hod. v prípade ďalších informácií sledujte mesto Medzilaborce na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu