Aké počasie nás čaká tento týždeň? Počas Mikuláša by malo na východe snežiť a neskôr sa aj oteplí


Foto: Aké počasie nás čaká tento týždeň? Počas Mikuláša by malo na východe snežiť a neskôr sa aj oteplí Foto: pexels.com

Ako uviedlo iMeteo.sk, tento týždeň prinesie chladné počasie aj so snehovými zrážkami. Počas začiatku týždňa sa očakávajú naďalej chladné dni, v pondelok 4. decembra aj s celodenným mrazom. Počasie na Slovensku bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá príde z Balkánu nad Rumunsko až k nám. 

Noc z pondelka na utorok bude chladná, no menej mrazivá ako predchádzajúca. Teploty by sa mali pohybovať na celom území pod nulu a v najchladnejších oblastiach Slovenska klesnú pod -10 stupňov Celzia pre väčšiu oblačnosť.

V utorok 5. decembra večer by mal od západu prísť front, ktorý by na naše územie mal priniesť ďalšiu vlnu snehových zrážok. Podľa odborníkov však nateraz nevieme potvrdiť, či bude snežiť na celom slovenskom území, keďže na niektorých miestach bude teplý vzduch, ktorý môže padajúci sneh zmeniť na dážď. 

Aktuálne to ale vyzerá tak, že pôjde predovšetkým o sneženie, ktoré by malo zasiahnuť najmä západné Slovensko. Počas stredy 6. decembra by sa sneženie malo dostať aj na východ a pretrvávať tam až do štvrtka 7. decembra. V ďalšie dni by mala byť teplota stabilnejšia, no aj tak bude prevládať chladné počasie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu