V Prešove nahradí silvestrovský ohňostroj ekologickejšia verzia za 10-tisíc eur


Foto: V Prešove nahradí silvestrovský ohňostroj ekologickejšia verzia za 10-tisíc eur Foto: pexels.com

Mesto Prešov spolu s Parkom kultúry a oddychu sa rozhodli, že tento rok pripravia namiesto ohňostroja laserovú šou, ktorá bude súčasťou osláv príchodu nového roka. Tá je podľa oboch inštitúcií ekologickejšia a tolerantnejšia. „Sme presvedčení o tom, že silvestrovská programová ponuka sa dá vyskladať pútavo a moderne aj bez hlučného ohňostroja,“ vyhlásila hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová. 

Laserová šou sa bude konať v nedeľu 31. decembra presne o polnoci, ako vyvrcholenie silvestrovského programu, medzi Konkatedrálou svätého Mikuláša a historickou radnicou mestského úradu. Laserové predstavenie spolu s hudobným sprievodom bude trvať päť až sedem minút. Vedenie mesta verí, že to bude pre všetkých návštevníkov príjemné prekvapenie.

To, či sa laserová šou stane tradíciou Silvestra, ešte nevedelo mesto potvrdiť. Silvestrovský program pre rok 2024 sa podľa hovorkyne mesta Terézie Rácovej začne pripravovať po novom roku, rovnako to bude závisieť aj od schváleného rozpočtu. Celkové náklady za tohtoročný laserový program budú radnicu stáť 10 900 eur, čoho súčasťou sú sprievodné svetlá, lasery a zvuková technika.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu