Chodec mal spôsobiť zrážku s autom na ceste od Spišskej Belej na Krížovú Ves, polícia mu namerala dve promile


Foto: Chodec mal spôsobiť zrážku s autom na ceste od Spišskej Belej na Krížovú Ves, polícia mu namerala dve promile Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V stredu 6. decembra podvečer došlo k dopravnej nehode medzi osobným autom a chodcom na ceste III. triedy v smere od Spišskej Belej na Krížovú Ves. Chodec vo veku 59 rokov napriek zlej viditeľnosti kráčal takmer po strede cesty, bez reflexných prvkov a v tmavom oblečení.

Vodič vo veku 21 rokov zbadal chodca, až keď náhle vykročil ešte viac k stredu cesty, 21-ročný muž strhol riadenie vľavo, no pre krátku vzdialenosť už zrážke nedokázal zabrániť. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zlomeninu nohy.

Podľa polície obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovým skúškam, vodič mal výsledok negatívny, chodcovi ukázalo takmer dve promile. Prípadom sa už zaoberá Okresný dopravný inšpektorát v Kežmarku.

„Zodpovednosť, čo sa týka bezpečnosti na cestách, je na všetkých účastníkoch cestnej premávky. Nezabúdajme, že aj chodci svojím nezodpovedným konaním môžu tak ako v tomto prípade spôsobiť vážne kolízie s následkom na zdraví, či na životoch,“ vyhlásila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu