Prešovská fakultná nemocnica má nového riaditeľa Juraja Smatanu, ktorý tam 20 rokov pracoval ako úrazový chirurg


Foto: Prešovská fakultná nemocnica má nového riaditeľa Juraja Smatanu, ktorý tam 20 rokov pracoval ako úrazový chirurg Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove má od utorka 7. decembra dočasného riaditeľa, ktorým sa stal Juraj Smatana. Ako uviedol DenníkN, vo funkcii riaditeľa zostane až do riadneho výberového konania. Fungovanie nemocnice podrobne pozná, keďže tam v rokoch 2001 až 2020 pôsobil ako lekár, neskôr ako zástupca primára oddelenia úrazovej chirurgie a napokon ako medicínsky riaditeľ.

„Vážim si dôveru a príležitosť, ktorú som dostal, teším sa na opätovnú spoluprácu s mnohými exkolegami a verím, že nemocnica má potenciál potvrdiť, že nielenže je tretia najväčšia, ale aby bola v prvej trojke najlepších na Slovensku.“ opísal svoje pocity Juraj Smatana. 

Nový riaditeľ tiež priznal, že má niekoľko ambícií na zlepšenie chodu nemocnice. Ako prvé chce stabilizovať personálnu a ekonomickú situáciu a následne si stanoviť priority, ako by sa mohla zvýšiť kvalita poskytovania zdravotnej starostlivosti.


Rovnako plánuje splniť podmienok v rámci Optimalizácie siete nemocníc s maximálnym využitím doplnkových programov tak, aby nemocnica naplnila programový profil nemocnice tretej úrovne. Zároveň by rád rozbehol aj projekt výstavby nového pavilónu s urgentným príjmom a urgentnými operačnými sálami.

V najbližších dňoch plánuje nový riaditeľ nariadiť ekonomický, personálny a materiálno-technický audit s víziou nových možností, ktoré nemocnici otvoril Plán obnovy a odolnosti. ,,Musíme splniť podmienky na implementáciu projektov v stanovených termínoch. Neskrývam, nemocnica má aj veľa problémov, bola mi daná dôvera a je to moja úloha, aby sme navrhli a zrealizovali potrebné opatrenia,“ doplnil Juraj Smatana. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu