FOTO: Nebezpečná križovatka pri obci Rožkovany má novú bezpečnejšiu podobu, ktorá môže ochrániť vodičov aj chodcov


FOTO: Nebezpečná križovatka pri obci Rožkovany má novú bezpečnejšiu podobu, ktorá môže ochrániť vodičov aj chodcov
Galéria: 3 fotky
Foto: EUROVIA SK

Križovatka, ktorá spája cesty I/68 a III/3188, smerujúca do obce Rožkovany v okrese Sabinov je zrekonštruovaná. Jej zlý dopravno-technický stav si už dlhodobo vyžadoval opravu, najmä aj pre časté a vážne dopravné nehody. Hlavnou príčinou boli zrážky vozidiel s chodcami, ktorí nemali vyhradený priestor pre bezpečný prechod.

„Rekonštrukčné práce sme vykonávali s cieľom zabezpečiť bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky s ohľadom na zvýšenie plynulosti a prehľadnosti dopravy. Práce boli rozdelené do piatich stavebných objektov a ich realizáciu sa nám podarilo ukončiť pred stanoveným termínom odovzdania, čo nás veľmi teší,“ vyhlásila hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK Simona Tančáková.

V rámci stavebných prác sa zrekonštruovalo viac ako 323 metrov cesty I/68 a 55 metrov cesty III/3188. Pri obojstranných autobusových zastávkach na ceste I/68 sa rozšírila vozovka, čím sa mohol vytvoriť samostatný autobusový pruh. Pribudli nové chodníky dlhé 485 metrov štvorcových, ktoré vedú k autobusovým zastávkam, ako aj prechody pre chodcov, smerové a ochranné ostrovčeky.

Pre dostatočnú viditeľnosť stavebná spoločnosť osadila aj verejné osvetlenie. Na ceste sa po novom nachádzajú zvislé a vodorovné dopravné značenia, zvodidlá a smerové stĺpy pre elimináciu nepozornosti vodičov. „Ostáva už len veriť, že všetky novovybudované bezpečnostné prvky zabezpečia elimináciu dopravných nehôd a zlepšia povesť o tomto cestnom úseku vzhľadom na jeho tragickú minulosť,“ doplnila hovorkyňa Simona Tančáková. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu