V Starej Ľubovni otvorili nové zariadenie sociálnych služieb. Budovu získalo mesto od župy za jedno euro


Foto: V Starej Ľubovni otvorili nové zariadenie sociálnych služieb. Budovu získalo mesto od župy za jedno euro
Galéria: 22 fotiek
Foto: Mesto Stará Ľubovňa

V Starej Ľubovni pribudlo nové zariadenie sociálnych služieb pod správou mesta. Zariadenie, ktoré sa bude volať podľa kvetu Trillium, bude poskytovať tri sociálne služby, a to pobytovú časť pre 12 klientov, jedáleň pre seniorov a denné centrum, ktoré môžu využívať nielen miestni dôchodcovia, ale aj iné vekové skupiny.

V pondelok 4. decembra sa zariadenie slávnostne otvorilo a naplno začne fungovať od 8. januára 2024. Objekt vznikol z budovy bývalej kotolne ľubovnianskej nemocnice, ktorú mesto získalo spolu s okolitými pozemkami za jedno euro od Prešovského samosprávneho kraja.

Celkové náklady na stavebnú časť dosiahli sumu 1,9 milióna eur s tým, že mesto získalo na tento projekt príspevok z európskych fondov v hodnote takmer 1,5 milióna eur. Zvyšné prostriedky na zariadenie interiéru a dovybavenie IT technikou muselo dofinancovať samostatne.   


Vedúcou zariadenia sociálnych služieb bude Gabriela Kravčáková, ktorá má už skúsenosti z miestneho Domova pre seniorov. V zariadení bude pracovať 6 opatrovateliek, zdravotná sestra a sociálna pracovníčka v pobytovej časti. Ako píše mesto na svojej webovej stránke, postupne sa prijímajú aj ľudia do kuchyne, ktorá má maximálnu kapacitu výdaju jedál okolo 300 kusov.

„Na nové priestory sa teší aj miestny Klub dôchodcov, ako aj ďalšie seniorské organizácie pôsobiace na území nášho mesta. Pevne veríme, že Trillium bude dobre slúžiť seniorom v Starej Ľubovni, a že tu budú môcť tráviť príjemné chvíle tak v pobytovej časti, pri kvalitnej strave, ako aj pri voľnočasových aktivitách,“ napísalo vedenie mesta Stará Ľubovňa. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu