FOTO: Vianočná výzdoba v Poprade teší deti i dospelých, novinkami sú svetelný lampáš aj koč so štyrmi koňmi


FOTO: Vianočná výzdoba v Poprade teší deti i dospelých, novinkami sú svetelný lampáš aj koč so štyrmi koňmi
Galéria: 27 fotiek
Foto: Mesto Poprad

Poprad ožil bohatou vianočnou výzdobou. Obyvatelia a návštevníci mesta si ju môžu užiť v centre aj v mestských častiach. Mikuláš s primátorom Antonom Dankom ju prvýkrát rozsvietili v utorok 5. decembra. Naposledy zasvieti v nedeľu 7. januára 2024. Informovalo o tom mesto Poprad na oficiálnej internetovej stránke.    

„Akýmsi centrálnym bodom vianočnej výzdoby je každoročne centrum mesta. Aj v tomto roku ho rozžiaril vianočný stromček či veľký adventný veniec okolo fontány, na ktorom sa zažne sviečka každú jednu adventnú nedeľu. Nachádza sa tu i selfie pohľadnica a tohtoročnou novinkou je veľký svetelný lampáš,“ priblížilo mesto.

Súčasťou dekorácie je aj kométa, nápis Vianoce, vianočná guľa, koč so štyrmi koňmi, vláčik či korčule. Kruhový objazd v centre mesta zdobí anjel. Nechýba ani betlehem, ktorý je umiestnený pri okresnom súde.    


„Je faktom, že mnohí ľudia nielen z blízkeho, ale aj vzdialenejšieho okolia navštívia v decembri Poprad špeciálne kvôli vianočnej výzdobe. Pre mňa je však dôležitá hlavne spokojnosť Popradčanov a zvlášť detí, ktoré sa tejto výzdobe veľmi tešia. Aj vďaka tomu je vianočná atmosféra v našom meste jedinečná a nenapodobiteľná,“ povedal primátor mesta Anton Danko.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu