CINEMAX PREŠOV: Decembrový program ponúka druhú časť Perinbaby, nové spracovanie Willyho Wonka či dokument Emília


Foto: CINEMAX PREŠOV: Decembrový program ponúka druhú časť Perinbaby, nové spracovanie Willyho Wonka či dokument Emília Foto: koláž zo snímok CINEMAX

Máte plnú hlavu darčekov, ktoré treba ešte objednať, koláčov, ktoré potrebujete napiecť, alebo jedla na sviatočnú večeru, ktoré musíte dokúpiť? Odhoďte na chvíľu všetky tašky, dekorácie či plechy, a doprajte si oddych v kine, kde môžete na chvíľu vypnúť od predvianočného stresu. V CINEMAX PREŠOV si môžete užiť rôzne filmy v pohodlných sedačkách a s popcornom v ruke. 

Bližšie vám predstavíme najmä aktuálne decembrové novinky, pokiaľ ste však nestihli veľké filmové kúsky, ktoré mali svoju premiéru ešte v novembri, nezúfajte. Okrem nováčikov v kine stále nájdete aj snímky Napoleon, ďalší film zo série Hry o život, Marvels, horor Schovaní, neschovaní či českú životopisnú drámu Jej telo.

A že nestíhate kino lebo nemáte ešte nakúpené darčeky pre všetkých svojich blízkych? Uľahčite si rozhodovanie so skvelým tipom na darček od CINEMAX. Ak máte vo svojom okolí fanúšika filmovej tvorby, darujte mu zážitok vďaka online voucheru do siete kín CINEMAX. Viac informácií nájdete po kliknutí SEM.

Nalaďte sa v kine na vianočnú vlnu

TEDDYHO VIANOCE (rodinný, dobrodružný)

V kinách CINEMAX: od 26. októbra 2023

Snehové vločky, trblietavé svetielka a vôňa Vianoc zaplavia Vianočné trhy, keď Mariann zrazu objaví neuveriteľné tajomstvo: plyšový medvedík na poličke stánku práve pohol hlavou! Mariann hneď padol do oka, a tak niet lepšieho vianočného želania, ako toto živé plyšové zvieratko. Teddy má však iné plány, sníva totiž o bohatom majiteľovi, ktorý ho bude rozmaznávať. Keď však Teddyho odvedú do starej drevárne, jeho nový najlepší priateľ, ježko Bolla, mu pomôže uvedomiť si, na čom v živote skutočne záleží.


PERINBABA A DVA SVETY (rodinný, rozprávka)

V kinách CINEMAX: od 6. decembra 2023

Magický príbeh Juraja Jakubiska neskončil. V úvode decembra dorazil do kín jeden z najočakávanejších slovenských filmov súčasnosti a zároveň veľkolepá filmová rozlúčka s režisérskou legendou. Pokračovanie kultovej vianočnej rozprávky je plné fantázie, náročných trikov aj humoru a prináša príbeh pre všetky generácie. Lukáš, syn pôvodných hrdinov Alžbetky a Jakuba, sa vydáva na strastiplnú cestu do bájnej krajiny hojnosti za dobrodružstvom a pravou láskou. Na ceste ho chráni a pomáha mu jeho kmotra Perinbaba, zatiaľ čo Zubatá sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy podobne ako jeho otcovi Jakubovi.


ŠŤASTNÉ A KRVAVÉ (horor, komédia)

V kinách CINEMAX: od 7. decembra 2023

Hororová komédia o americkej rodine, ktorá netuší, že zapadnúť medzi svojráznych škandinávskych vidiečanov bude jej najmenší problém. Bill so svojou manželkou a dvomi deťmi zdedia starú horskú usadlosť v Nórsku, nadšene sa pred Vianocami sťahujú do svojho nového domova s vyhliadkou premeniť nehnuteľnosť na zárobkový podnik. Ich predstava o romantickom zasneženom severe nemôže byť vzdialenejšia realite. Film Šťastné a krvavé je prešpikovaný skrz naskrz čiernym humorom a satiricky si uťahuje zo stereotypov rozdielnych národov.


MÁŠA A MEDVEĎ 2: DVOJITÁ ZÁBAVA (animovaný)

V kinách CINEMAX: od 14. decembra 2023

Zapnite si bezpečnostné pásy, divoká cesta sa začína! Máša sa vydáva z lesa na návštevu mesta a potom späť domov. Pripravte sa na nečakané zvraty a vzrušujúce momenty. Dvojitá zábava je druhým celovečerným animovaným filmom s obľúbenými postavičkami, ktorý zabaví celú rodinu veľkolepým príbehom a 3D animáciou.


LÁSKA NEBESKÁ (romantická komédia)

V kinách CINEMAX: od 14. decembra 2023

Kultový vianočný hit sa po 20 rokov opäť vracia na filmové plátna! Obnovená premiéra Lásky nebeskej vás prenesie do vianočného Anglicka. Zopár týždňov pred príchodom najkrajších sviatkov v roku sa vonku dejú nezvyčajné veci. Niektorí sa zamilujú, potom sa rozídu, iní sú zase beznádejne osamotení a stále niekoho hľadajú. Romantická komédia Láska nebeská je príbehom ôsmich ľudí, ktorí sa rozhodnú počúvnuť hlas svojho srdca. 

ANDRÉ RIEU´S WHITE CHRISTMAS

V kinách CINEMAX: IBA 16. a 17. decembra 2023

Tento rok prídu Vianoce skôr vďaka kino-špeciálu Andrého Rieu s názvom BIELE VIANOCE. Už od prvého zvončeka budete ponorení do nenapodobniteľnej vianočnej atmosféry Andrého zimnej ríše divov. Užite si ducha Vianoc pri speve a tanci v uličke a pri počúvaní nestárnucich vianočných kolied, romantických valčíkov a krásnych piesní z celého sveta, ako napr. Rolničky, Ave Maria, Tichá noc, Aleluja, a mnoho ďalších. Diváci si v kinách budú tiež môcť užiť exkluzívny pohľad do zákulisia, pri ktorom bude moderátorka Charlotte Hawkins hovoriť s Andrém o tvorbe jeho hudobnej zimnej ríše divov.

Jedinečné kultúrne zážitky s Artmax

EMÍLIA

V kinách CINEMAX: najbližšie premietanie 12. decembra 2023

Spoznajte významnú slovenskú filmovú, televíznu a divadelnú herečku Emíliu Vášáryovú pohľadom režiséra Martina Šulíka. Jej tvár poznáme z obálok novín, časopisov i filmových plagátov, a predsa o nej vieme tak málo. Viac ako šesťdesiat rokov spoluvytvára podobu moderného česko-slovenského divadla, filmu a televízie, ale zdroje jej tvorivého úsilia pozná len pár spolupracovníkov. Film Emília prevedie divákov zákrutami času, umožní im pochopiť súvislosti herečkinho života i umeleckého snaženia. Prostredníctvom výpovedí priateľov, kolegov, spolupracovníkov, filmových a divadelných kritikov, autori pred nami skladajú pestrú mozaiku názorov, ktorá postupne vytvára obraz výnimočnej osobnosti.


KRÁĽOVSKÝ BALET: DON QUIJOTE

V kinách CINEMAX: iba 13. decembra 2023

Nenechajte si ujsť strhujúci balet, ktorý v sebe nesie tragické a komické prvky, výsledkom čoho je emóciami prekypujúce predstavenie. Balet založený na rovnomennom epickom románe Miguela de Cervantesa sprevádza dobrodružstvami excentrického šľachtica Dona Quijota a jeho verného druha Sanchu Panza.



Počas novembra sa môžete tešiť aj na novinky

TRAJA MUŠKETIERI: MILADY (akčný, dobrodružný, historický)

V kinách CINEMAX: od 14. decembra

Druhá časť dvojdielnej filmovej adaptácie románu Alexandra Dumasa. Constance je unesená pred D’Artagnanovými očami. Pri šialenej snahe zachrániť ju, je mladý mušketier nútený spojiť svoje sily so záhadnou Milady de Winter. No keď je vyhlásená vojna a Athos, Porthos a Aramis sa už pridali na front, strašné tajomstvo z minulosti naruší všetky staré spojenectvá.


WONKA (rodinný, dobrodružný, hudobný)


V kinách CINEMAX: od 14. decembra 2023

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí, jeho vrecko a klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou. Jeho sny ale prekazí Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. No vďaka jeho dôvtipu, talentu a nových kamarátov sa Willy vydáva na veľké čokoládové dobrodružstvo a zistí, že kým väčšina ľudí uprednostní chamtivosť pred dobrom, všade sa nájde svetielko nádeje.


CARAVAGGIOV TIEŇ (dráma, historický, životopisný)

V kinách CINEMAX: od 14. decembra 2023

Taliansko, rok 1600. Michelangelo Merisi, známy skôr ako Caravaggio, je geniálny umelec, ktorý sa odmieta podriadiť prísnym pravidlám Tridentského koncilu, upravujúceho zobrazovanie sakrálnych námetov. Keď sa pápež Pavol V. dozvie, že Caravaggio používa pre svoje sakrálne obrazy ako modely prostitútky, zlodejov a tulákov, poverí tajného vatikánskeho agenta, aby vykonal dôkladné vyšetrovanie. Film zobrazuje zložitý a dobrodružný život Michelangela Merisiho alias Caravaggia a odhaľuje jeho zložité vnútorné rozpory a hlboké temné muky. 


CELÝ ŽIVOT (dráma)

V kinách CINEMAX: od 14. decembra 2023

Andreas vyrastá na začiatku 20. storočia s násilníckym strýkom na farme v alpskom údolí. Zažíva detstvo plné krutosti a tvrdej práce, ale vo veku 18 rokov nájde odvahu opustiť svojho utláčateľa. Hoci ho strýko čiastočne zmrzačil, vyrástol z neho silný muž a našiel si prácu ako lesník. Čoskoro spozná niečo, čo nikdy predtým nezažil, lásku. Marie sa stane svetlom jeho života, ale sen o šťastnej spoločnej budúcnosti sa, žiaľ, čoskoro rozplynie. Zúfalý Andreas narukuje do nemeckého Wehrmachtu a tvárou v tvár smrti na východnom fronte myslí len na Marie. Nakoniec prežije šialenstvo druhej svetovej vojny a vráti sa do svojho údolia, ktoré sa však zmenilo na nepoznanie. Cíti sa ako v inom svete, pretože z malebnej krajiny sa stalo lyžiarske stredisko plné turistov.


LIETA V TOM (romantická komédia)

V kinách CINEMAX: od 19. decembra 2023

Čo všetko sa môže stať, keď sa zapletiete do nevinného klamstva? Lukáš nemá o ženy vôbec núdzu, lenže problémom je, že máloktorá sa zaujíma o vesmír a kozmonautiku, pričom preňho je jeho vášeň vždy na prvom mieste. Lukáš chce ešte naposledy potešiť svoju chorú mamu, ktorá zo všetkého najviac túži po vnúčatách. Nenapadne mu nič lepšie, než presvedčiť prostorekú tehotnú susedu a bývalú striptérku Natáliu, aby predstierala, že je jeho nastávajúcou a budúcou matkou jeho dieťaťa. No čo čert nechcel, Lukášova mama sa zázračne uzdraví.


AQUAMAN A STRATENÉ KRÁĽOVSTVO (akčný, dobrodružný)

V kinách CINEMAX: od 20. decembra 2023

Black Manta, stále poháňaný potrebou pomstiť smrť svojho otca, sa nezastaví pred ničím, aby Aquamana raz a navždy porazil. Tentoraz Black Manta ovláda silu mýtického Čierneho trojzubca, ktorý uchováva starodávnu a zákernú silu. Aby ho porazil, Aquaman sa obráti na netradičného spojenca – svojho uväzneného brata Orma, bývalého kráľa Atlantídy.


SEDLIACI (animovaný)

V kinách CINEMAX: od 21. decembra 2023

Po celosvetovom úspechu filmu S LÁSKOU VINCENT sa tentoraz režisérska dvojica DK Welchman a Hugh Welchman vracia k svojim poľským koreňom a zameriava sa na jedno z najvýznamnejších diel poľskej literatúry, Sedliakov. Román, za ktorý jeho autor W. S. Reymont získal Nobelovu cenu. Ústrednou postavou príbehu je krásna Jagna, chudobné dievča, do ktorého sa zamiluje starý a bohatý sedliak Boryna. Napriek protestom svojej rodiny sa s ňou ožení. Jagna však stojí pred rozhodnutím, či je pre ňu dôležitejší spokojný život, alebo láska k Antekovi, synovi sedliaka Borynu. Nanešťastie, v krajine tradícií sa láske nedáva prednosť.


ASPOŇ JEDEN GÓL (komédia, športový)

V kinách CINEMAX: od 28. decembra 2023

Futbalový tím Austrálie práve vytvoril svetový rekord v najvyššom víťazstve v medzinárodnom futbalovom zápase v pomere 31:0. Táto katastrofálna prehra sa stala najhoršou porážkou v histórii medzinárodného futbalu, ponížením, ktoré viselo nad malým tichomorským ostrovom Americká Samoa ako neúprosný mrak. Tím Americkej Samoy zostal na najnižšom mieste svetového rebríčka FIFA až do novembra 2011, keď sa situácia konečne zmenila. V hlavnej úlohe trénera, ktorý sa podujme na trénovanie najhoršieho tímu na svete sa predstavil skvelý Michael Fassbender.



Niečo pre detských divákov

TROLLOVIA 3

V kinách CINEMAX: od 16. novembra 2023

Do kín sa vrátil najfarebnejší film plný lesku a remakov najväčších hudobných hitov. Už po tretíkrát vás roztomilí Trollovia na čele s princeznou Poppy prevedú rozprávkou hudobnou ríšou a zažijete s nimi ďalšie nervy drásajúce dobrodružstvo.


PRIANIE

V kinách CINEMAX: od 30. novembra 2023

Nový hudobný, animovaný film štúdia Walt Disney Animation Prianie pozýva divákov do čarovného kráľovstva Rosas, kde Asha, bystré a idealistické dievča, vysloví také silné želanie, že ho vypočuje vesmírna sila – malá guľa neobmedzenej energie zvaná Hviezda. Asha a Hviezda sa spoločne postavia hrozivému nepriateľovi – vládcovi Rosasu, kráľovi Magnificovi, aby zachránili svoj ľud a dokázali, že keď sa vôľa jedného odvážneho človeka spojí s kúzlom hviezd, môžu sa diať zázračné veci.


VTÁCI SŤAHOVÁCI

V kinách CINEMAX: od 21. decembra 2023

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších hrdinov, ktorých si zamilujete. Pozývame vás na vzrušujúci let do neznáma v príbehu o kačacej rodine, ktorá zatúži po nevídanom dobrodružstve. A tak ju krídla zanesú do džungle mesta, ktoré nikdy nespí, New Yorku. Tu ich samozrejme čakajú dobrodružstvá na každom kroku, vrátane tých, ktoré by si najradšej odopreli. Keď ste však zohratá rodina, ktorá za každých okolností ťahá za jeden povraz, máte šancu zvládnuť aj tie najväčšie nástrahy.


Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX PREŠOV.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu