Aký silvestrovský program si v Prešovskom kraji pripravili okresné mestá?


Foto: Aký silvestrovský program si v Prešovskom kraji pripravili okresné mestá? Foto: pixabay.com

Už onedlho sa budeme lúčiť so starým rokom a privítame rok 2024. Každý z nás tento výnimočný deň strávi inak, no jedno je isté, všetci sa chceme zabaviť. Pripravili sme pre vás prehľad toho, aký program si na posledný deň v roku pripravili okresné mestá Prešovského kraja.

Prešov

Mesto Prešov spolu s Parkom kultúry a oddychu sa rozhodli, že tento rok pripravia namiesto ohňostroja laserovú show, ktorá bude súčasťou osláv príchodu nového roka. Tá je podľa oboch inštitúcií ekologickejšia a tolerantnejšia. „Sme presvedčení o tom, že silvestrovská programová ponuka sa dá vyskladať pútavo a moderne aj bez hlučného ohňostroja,“ vyhlásila hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová. 

Počas silvestrovskej zábavy vás na námestí v Prešove čaká zaujímavý program:

  • 21:30 hod. Puding pani Elvisovej
  • 23:00 hod. HEX
  • 00:00 hod. svetelno-laserová show
  • 00:05 hod. DJ Lieskovský


Bardejov

Rovnako ako po iné roky, aj tento rok plánuje mesto Bardejov dôstojnú rozlúčku so starým rokom. Ako informuje Štefan Hij z Mestského úradu Bardejov, rozlúčke bude predchádzať koncert kapely a naplánovaný je aj novoročný ohňostroj. Mesto je presvedčené, že oslavy príchodu nového roka budú prebiehať v osvedčených koľajách.

Kežmarok

Silvester v Kežmarku sa bude niesť v rodinnej atmosfére. Počas silvestrovského popoludnia je pre všetkých korčuliarov pripravený rozprávkový animačný program na ľadovej ploche Arény Kežmarok plný hudby a tanca. Pred zimným štadiónom si budete môcť vychutnať primátorský punč, tradičný chlieb s masťou a taktiež hudobný program. 

„Pozvanie do Kežmarku prijala kapela študentov hudobných odborov Akadémie umení v Banskej Bystrici pod názvom A&V Band, po ktorej sa na pódiu predstaví AMC Trio & Andy Belej. Program zakončíme hudobnou pyroshow, ktorou sa symbolicky rozlúčime s končiacim rokom 2023,“ dodáva mesto Kežmarok.

Sabinov

Mesto Sabinov neplánuje žiaden silvestrovský program, no 30. decembra sa bude v mestskom kultúrnom stredisku konať koncert kapely Basawell. V nedeľu 31. decembra v čase od 18:00 do 19:00 hod. sa bude konať detský ohňostroj v priestoroch evanjelickej záhrady.

Stropkov

Mesto Stropkov po štyroch rokoch organizuje privítanie Nového roka 2024 na Námestí SNP. Nepôjde však o klasický ohňostroj, ale o laserovú show a laserový maping na stropkovskom sanktuáriu. Okrem zimných a vianočných motívov budú v show zakomponované udalosti a výročia roku 2024, ktoré súvisia s mestom. Sprievodný program k Silvestru sa nechystá.

Snina 

Silvestrovský program sa v meste Snina na Námestí CENTRUM začína o 16:00 hod. V tomto čase bude pre deti pripravená Dračia stopa a laser show. Od 22:00 hod. začne večerná zábava koncertom kapely Exotik. Polnoc príde odrátať primátor Peter Vološin, prvé hodiny v roku 2024 vás ešte zabaví DJ Beisi, párty potrvá kým budete vládať.

Humenné 

V Humennom vás čaká 31. decembra od 22:30 hod. pred mestským kultúrným strediskom silvestrovská zábava. Sprevádzať vás bude DJ Gabrielo a Michal David Revival. Pri privítaní Nového roka nebude chýbať ohňostroj. Viac informácií nájdete TU.



Levoča

Od 17:00 hod. bude v Levoči prebiehať Detský Silvester. Deti sa môžu tešiť na program plný svetelných a ohňových efektov a bohatej zábavy. Pochutnať si môžu na Primátorskom punči. Novoročný ohňostroj bude v Levoči spustený už o 18:00 hod., najmä preto, aby si ho mohli vychutnať aj deti.

Ohňostroj, ktorý bude súčasťou programu, bude mať kratšie trvanie a bude naň použité menšie množstvo pyrotechniky, ako bežne pri novoročných ohňostrojoch.  Súčasťou programu je Promenáda svetelných krídel v podaní BAILA MAGIC Dance Group, akrobatické a svetelné šou. O sprievodný program sa postarajú akrobati. Viac informácií nájdete TU.

Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa informuje na facebookovej stránke o tom, že sa pri pošte v Parku Gen. M. R. Štefánika od 16:30 hod. bude konať Detský Silvester. Čaká vás novoročný vinš, príhovor primátora, ohňostroj a taktiež detská tanečná zábava. Viac informácií nájdete TU.

Svidník

Na pešej zóne vo Svidníku môžete osláviť príchod roka 2024 tradičným ohňostrojom a dobrou hudbou. Tešiť sa môžete aj na DJ Vilo a prekvapenie. Program začína o 23:00 hod. Viac informácií nájdete TU.

Stropkov

Mesto Stropkov sa rozhodlo ísť príkladom a inšpirovať k tomu, že Silvester vôbec nemusí byť o traumatizujúcich zážitkoch spojených so zábavnou pyrotechnikou. Desaťminútová laserovo-mapingová show odštartuje s úderom polnoci.

V roku 2024 si mesto Stropkov pripomína viacero významných výročí, práve preto im patrí jeden z dominantných motívov vizuálneho divadla. Na streche kostola Najsvätejšieho Tela Pána sa postupne rozohrá kombinácia obrazov a symbolov, ktoré sa viažu k historickým momentom, ale aj očakávaniam v oblasti kultúry či športu. Viac informácií nájdete TU.

Medzilaborce

Nový rok môžete osláviť aj v Medzilaborciach pred budovou mestského úradu. Viac informácií o podujatí nájdete TU.

Okresné mestá, ktoré v zozname nie sú uverejnené, neinformovali o žiadnom programe. V prípade, že informácie poskytnú, budeme článok aktualizovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu