Práce na Futbal Tatran Aréne v Prešove sú opäť spustené, mesto sa dohodlo na nových požiadavkách so staviteľom


Foto: Práce na Futbal Tatran Aréne v Prešove sú opäť spustené, mesto sa dohodlo na nových požiadavkách so staviteľom

V utorok 12. decembra portál tvnoviny.sk informoval o pozastavení výstavby nového futbalového štadióna v Prešove. Mestu vypovedala zmluvu stavebná firma pre problém so zmenou normy a projektu, čo žiadajú podmienky Európskej futbalovej únie.

Nová futbalová aréna by mala byť dejiskom európskeho šampionátu hráčov do 21 rokov na jar 2025, preto musí spĺňať stanovené požiadavky. „Na hlavnej tribúne pribudli dve schodiská. To má presah do všetkých sietí, ktoré sa musia pre to opravovať,“ vysvetlil konateľ spoločnosti Futbal Tatran Aréna Rastislav Mochnacký.

Mestu hrozilo, že ak nenájde spoločné riešenie so stavebnou firmou, musí si hľadať novú. To môže ohroziť dokončenie štadiónu v stanovenom termíne. V tom prípade by takmer päťmiliónovú dotáciu Fondu na podporu športu bude musieť Prešov vrátiť. V stredu 13. decembra však profil Za šport v meste Prešov na sociálnej sieti informoval, že problém je nateraz vyriešený. Mesto vydalo vyhlásenie, že stavebné práce budú pokračovať.

“Súčasťou dohody je aj stanovenie harmonogramu dodania projektových dokumentácií a harmonogramu prác vrátane pozastavení stavby, ktoré boli nutné z dôvodu čakania na schválenie projektovej dokumentácie z UEFA a SFZ a prepracovania projektových dokumentácií na to, aby sa v Prešove nehrali iba zápasy európskych pohárov,” vyhlásilo mesto s tým, že majstrovstvá Európy prinášajú nové požiadavky, ktoré sa im podarilo zapracovať do dohody medzi zúčastnenými stranami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu