Tieto štyri slová vám môžu zachrániť život pri nebezpečnej streľbe podobnej tej na pražskej univerzite


Foto: Tieto štyri slová vám môžu zachrániť život pri nebezpečnej streľbe podobnej tej na pražskej univerzite Foto: pexels.com

Prezídium policajného zboru pripomína v súvislosti s tragickou streľbou na univerzite v Prahe, čo by sme mali ovládať, keď sa dostaneme do podobnej nebezpečnej streľby. Podľa príslušníkov polície život nám môžu zachrániť štyri kľúčové slová, ktoré budeme mať na pamäti, a to uteč, skry sa, zavolaj.

Utiecť by ste mali na bezpečné miesto. Za žiadnych okolností by ste podľa polície nemali vyjednávať s útočníkom, a tým riskovať svoj život. V prípade, že útek nie je možný alebo príliš nebezpečný, skryte sa a vypnite si na mobile zvuky a vibrovanie. V momente, keď to bude bezpečné, zavolajte políciu. V rámci Slovenska môžete kontaktovať linku 158 a kdekoľvek v Európskej únii linku 112.

„Aktuálne nedisponujeme žiadnymi informáciami, že by útok mohol akokoľvek súvisieť aj so Slovenskou republikou. Napriek tomu chceme verejnosť uistiť, že policajný zbor situáciu nepodceňuje a aktívne komunikujeme s českými kolegami,“ doplnila informácie hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu