Tri charitatívne organizácie si prevzali peniaze z primátorského punču, vyzbieralo sa 1 100 eur


Foto: Tri charitatívne organizácie si prevzali peniaze z primátorského punču, vyzbieralo sa 1 100 eur Foto: Mesto Prešov

V piatok 22. decembra navštívili prešovskú radnicu víťazi ankety „Primátorský punč 2023“, ktorých si spomedzi niekoľkých charitatívnych organizácií mohli zvoliť obyvatelia mesta v čase od 8. do 15. decembra. Najviac hlasov získalo občianske združenie Viera – Láska – Nádej, ktoré dostalo od mesta príspevok v hodnote takmer 659 eur. 

Druhé miesto obsadilo občianske združenie Podaj ďalej, ktoré získalo z vyzbieranej sumy 369 eur. Treticu doplnila prešovská gréckokatolícka charita, ktorej išlo zvyšných 79 eur. V rámci dobrovoľnej zbierky sa na vianočných trhoch podarilo vyzbierať  viac ako 1 100 eur.

„Prešovčania aj tento rok ukázali veľké srdce a svojimi príspevkami podporili dobrú vec, za čo im patrí obrovská vďaka. Veľmi ma teší, že aj takýmto spôsobom vieme v období Vianoc pomôcť tým, ktorí to potrebujú,“ uviedol primátor mesta Prešov František Oľha, ktorý odovzdal peniaze víťazom. 

Podľa samosprávy počas dvoch dní sa predalo takmer 80 litrov primátorského punču. Pri jeho podávaní ste v charitatívnom stánku mohli stretnúť primátora Františka Oľhu, ako aj niektorých mestských poslancov a pracovníkov úradu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu