V Prešove pri mestskom úrade stojí digitálna úradná tabuľa. Nájdete tam najnovšie správy či cestovné poriadky


Foto: V Prešove pri mestskom úrade stojí digitálna úradná tabuľa. Nájdete tam najnovšie správy či cestovné poriadky
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Prešov

Pri budove Mestského úradu v Prešove sa nachádza nová digitálna úradná tabuľa s dotykovým displejom. Prešovčania ju nájdu hneď vedľa vchodu do budovy mestského úradu na Jarkovej ulici číslo 24.

Obsahuje prepojenie na webovú stránku mesta a aj mestskej polície. Okrem aktualít a úradných oznamov, informuje občanov aj o cestovnom poriadku Mestskej hromadnej dopravy. V sekcii Ako vybaviť sa môžu tiež dozvedieť, ako napríklad vybaviť osvedčenie listiny, stavebné povolenie či žiadosť o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby. 

Na digitálnej úradnej tabuli nájdu obyvatelia aj všetky vydania Prešovského magazínu v digitálnej forme či rôzne fotografie Prešova vo vysokom rozlíšení. Podľa samosprávy tabuľu môžu ovládať aj zdravotne znevýhodnené osoby a dokáže aj prehrávať text. 

Digitálna tabuľa je odolná voči dažďu, vlhkosti, mrazu, snehu a UV žiareniu. Displej dokáže automaticky regulovať jas podľa svetla v okolí. Mesto poukazuje aj na to, že tabuľa je vybavená ventilačným systémom s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie. Samospráva zaobstarala toto zlepšovalo na základe zmluvy od spoločnosti DigiDay Slovakia s.r.o. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu