Prvým tohtoročným bábätkom v prešovskej nemocnici je Eliška, narodila sa po štvrtej hodine ráno


Foto: Prvým tohtoročným bábätkom v prešovskej nemocnici je Eliška, narodila sa po štvrtej hodine ráno Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove

Na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove sa prvá tohtoročná Prešovčanka narodila 1. januára 2024 o 4:08 hod. ráno. Malá Eliška má miery 3280 gramov a 51 centimetrov. Informuje o tom prešovská nemocnica na oficiálnej internetovej stránke.

Urgentnú lekársku pomoc vyhľadalo takmer 180 pacientov

Počas silvestrovskej noci vyhľadalo urgentnú lekársku pomoc takmer 180 pacientov, objavili sa aj kuriózne prípady. Na otorinolaryngologickom oddelení ošetrili takmer 40 pacientov s rôznymi diagnózami.

„Až v piatich prípadoch sa vyskytlo krvácanie z nosa, jedno bolo vážnejšie a skončilo až operačným zákrokom. Zaujímavosťou boli dva prípady pacientov so zabudnutou vatou v uchu a jedno dieťatko prehrýzlo teplomer, našťastie bez vážnejších následkov,“ informoval MUDr. Patrik Sivčo, zástupca primára ORL.

Na úrazovej chirurgii ošetrili takmer 70 pacientov. Išlo o bežné úrazy pri športe, varení, tanci, poranenia po páde na sklo či o popáleniny. Na očnom oddelení ošetrili aj dieťa s úrazom oka, ktorému odletela iskra z prskavky a nadránom mladíkovi vletela do tváre strela. Neodmysliteľnou súčasťou sviatkov sú aj gastro problémy, na internom oddelení ošetrili celkovo 66 pacientov a boli medzi nimi aj viacerí s covidom či s problémami s tlakom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu